Seurakunnan tiedottaja Minna Ylimäki-Hemminki (oik.) ideoi seurakuntaleivän, jonka tulee saamaan  Lapualle muuttaneet uudet seurakunnan jäsenet. Lapuan Leivän toimitusjohtaja Marianne Kuntsi iloitsee yhteistyöstä.

Seurakunnan tiedottaja Minna Ylimäki-Hemminki (oik.) ideoi seurakuntaleivän, jonka tulee saamaan Lapualle muuttaneet uudet seurakunnan jäsenet. Lapuan Leivän toimitusjohtaja Marianne Kuntsi iloitsee yhteistyöstä.

Tervetulolahjana seurakuntaleipä

10.9.2020

Lapuan tuomiokirkkoseurakunta lähettää syyskuun alusta alkaen kaikille Lapualle muuttaneille seurakunnan jäsenille

tervetulokirjeen lomassa myös leipälahjakortin, jolla saa hakea maksutta Lapuan Leivästä herkullisen spelttijauhoista tehdyn seurakuntaleivän.

-Tällä tavalla haluamme olla toivottamassa uudet lapualaiset lämpimästi tervetulleeksi paikkakunnalle ja seurakuntaan, sanoo seurakuntaleivän ideoinut tiedottaja Minna Ylimäki-Hemminki Lapuan tuomiokirkkoseurakunnasta.

Seurakuntaleipään on painettu ristikuvio, joka tuo mieleen monien lapsuuden muistot leivontahetkistä. Sen kuinka äiti tai mummo painoi kädellään taikinan pintaan ristinmerkin. Sen jälkeen taikina peitettiin liinalla ja jätettiin kohoamaan.

-Ristikuvion tekeminen taikinaan on sitä arjen kristillisyyttä, joka on välittynyt sukupolvelta toiselle. Varsinkin pula-ajan kokeneet ovat oppineet kiittämään leivästä ja siunaamaan sen, että sitä riittäisi kaikille. Tätä siunausta ja ristin sanomaa tarvitsemme edelleen, sanoo Ylimäki-Hemminki.

Tiedottaja pyysi yhteistyöhön Lapuan Leipää.
-Olimme otettuja että meitä pyydettiin mukaan, sanoo Lapuan Leivän toimitusjohtaja Marianne Kuntsi ja muistaa hyvin, miten hänen oma mummonsa teki myös ristinmerkin taikinaan ja laittoi päälle kohoamisliinan.
-Myös toinen mummo puhui usein leivän siunaamisesta. Leipä on myös minulle pyhä asia, hän sanoo.

« Takaisin