Tenorissimo konsertoi Seinäjoella Valkeassa

11.4.2019

Tenorissimo viettää kuluvana vuonna 10-vuotisjuhlaa, ja saapuu konsertoimaan juhlan merkeissä Seinäjoelle Vapaakirkon konferenssikeskus Valkeaan sunnuntaina 28.4.2019 klo 17.00.

Konsertin ohjelmisto koostuu Tenorissimon 10-vuotistaipaleen sekä Mauno Kuusiston uran parhaimmista kappaleista. Mauno Kuusiston syntymästä tuli kuluneeksi 100 vuotta 3.11.2017.

Mauno Kuusisto oli merkittävä suomalainen laulaja, joka monipuolisella ohjelmistollaan keräsi kuulijoita yli musiikillisten raja-aitojen ja toimi eri musiikkityylien välisenä sillarakentajana. Hänen tunnetuin levytyksensä oli italialainen “Dicitencello vuie” (Kertokaa se hänelle), joka vetosi vahvasti kuulijoihin. Kuusisto sai singlenä julkaistusta laulusta ensimmäisenä miesartistina kultalevyn ja 47 000 kappaleen myynnillä se oli ylivoimaisesti myydyin kotimainen single Suomessa. Singlen kääntöpuolella oli Otto Palmgrenin sävelmä ”Heijastus”. Kuusiston taiteilijaura oli yksi kaikkein pisimmistä, aina 1950- luvulta 1980- luvulle asti. Hänen hivelevän kaunis äänensä on syvällä suomalaisten tunnemuistoissa noilta ajoilta.

Tästä on todisteena vielä tänäkin päivänä runsaat yleisömäärät Tenorissimon Kertokaa se hänelle -konserteissa.

Suurin osa Tenorissimon konsertin lauluista on sovitettu kahden tenorin duoksi. Konsertissa kuullaan mm. seuraavia kappaleita, Kesäpäivä Kangasalla, Sunnuntai, Mun kaunis kotimaani, Palaja Sorrentoon, Kertokaa se hänelle, Leivästä enkelten, Volgalaulu, Nella Fantasia / Moni unelmoi, O sòle mio / Pimeään maailmaan, Oi muistatko vielä sen virren. 

Konsertissa on myynnissä äänite ”Kertokaa se hänelle”.

Kokoonpanossa esiintyvät Tenoreina Lasse Riutamaa ja Reijo Ikonen;
Mika Seppänen, sello ja Ulla-Stina Ikonen, harppu, kantele ja piano.

Konserttiohjelma 15 €, tuntia ennen ovelta ja Tiketti.fi

Lisää tenorissimosta kotisivuillamme  www.tenorissimo.fi

« Takaisin