Kunnalliskodin entisen navetan paikalle on valmistumassa nykyaikaiset sosiaali- ja työtilat.

Kunnalliskodin entisen navetan paikalle on valmistumassa nykyaikaiset sosiaali- ja työtilat.

Tekniselle varikolle uudet sosiaali- ja työtilat Alavudella

3.10.2019

Taisto Järvinen

Alavuden kaupungin tekninen varikko saa uudet sosiaali- ja työtilat tilapalvelun ja kunnallistekniikan työntekijöiden käyttöön. Uudet tilat valmistuvat entisen kunnalliskodin navetan paikalle. Aikaisemmin navettana ja näihin saakka, lähes 50 vuoden ajan teknisenä varikkona toiminut rakennus on purettu kokonaan. Uuden varikkorakennuksen on määrä valmistua ensi vuoden tammikuun loppuun mennessä.

Alavuden kaupungin tekninen johtaja Timo Myllymäki sanoo tilapalvelun ja kunnallistekniikan työntekijöiden sosiaali- ja työtilojen olevan uudisrakennuksen valmistumisen jälkeen hyvässä järjestyksessä.

  • Uudisrakennuksen kerrosala on 628 neliömetriä. Lisäksi tulee autokatos kymmenelle huoltoautolle ja traktorille.
  • Uudisrakennushankkeen kustannukset tulevat olemaan noin 750 000 euroa, sisältäen rakennuttajan varustehankinnat ja suunnittelun. Hanke toteutetaan kokonaan Alavuden kaupungin budjettivaroin.

Alavutelaisin voimin

Alavuden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jari Kortesmäki on tyytyväinen rakentamisen ripeästä etenemisestä, kun tilat voitaneen ottaa henkilöstön käyttöön suunniteltua aikaisemmin.

  • Jo nyt voimme katsella hyvin tehtyä työtä. Hienoa on sekin, että Alavudelta löytyi rakennusprojektin koko osaajajoukko suunnittelijoista työn toteuttajiin.

Alavuden kaupungin uuden teknisen varikon arkkitehti- ja rakennesuunnittelun on tehnyt Rakennusinsinööritoimisto Esa Järvinen. Lämpö-, vesi-, ilmastointi- ja automaattisuunnittelu on Insinööritoimisto Sarteknon Oy:n tekemä.

Rakennuskohteen pääurakoitsijana on toiminut Rakennus Yliselä Oy, sähköurakoitsijana Sähköasennus Aki-Pekka Manninen Oy ja LVIA-urakoitsijana LVI Asiantuntija Suomi Oy.

« Takaisin