Inkeri Suojanen nähdään päivän mittaan, useimmiten kassalla, lounasasiakkaita palvelemassa.

Inkeri Suojanen nähdään päivän mittaan, useimmiten kassalla, lounasasiakkaita palvelemassa.

Tei-Tupa Ikaalisissa - Viihtyisä herkkusuiden pysähdyspaikka

6.9.2023

Vivi Triballi

Jo 40 vuotta lounasvieraita ruokkinut ravintola Tei-Tupa, on monien mielestä kulmakunnan paras vatsantäyttöpaikka. Ravintolan sijainti kolmostien varrella on mainio, sillä matkalaisen on helppo pysäköidä suureen pihaan ja käydä sisään kutsuvaan ravintolaan.

Tei-Tupa on ruokaravintola kahvilapalveluineen. Aukioloajat sallivat monien ehtiä lounaalle, sillä lounasaika kestää aamukymmenestä iltaseitsemään. Yrityksen ohjaimissa on pitkän linjan ravintolayrittäjä Inkeri Suojanen Ikaalisista.

  • Meillä on 200 asiakaspaikkaa ja A-oikeudet. Noutopöydästä löytyy, valmistamaamme kotiruokaa ja alkuruokapöydässä on kalaa ja salaattia. Sunnuntaisin on aina extra –lounas ja aamiaisenkin voi tilata, kertoo Inkeri Suojanen.

Yrittäjyys on elämäntapa

Inkeri Suojanen kertoo työskennelleensä alalla 14-vuotiaasta saakka. Ravintola-alan yrittämisestä onkin tullut elämäntapa.

  • Olin aluksi nuorena töissä eri ravintoloissa ja sain paljon oppia. Tästä työstä täytyy pitää, että jaksaa panostaa vuodesta toiseen, mutta työ kyllä palkitsee, pohtii Inkeri.

Yrittäjän aamu alkaa jo ennen kuin työntekijät saapuvat.

  • Aloitan ravintolassa kello 6.15 ja työntekijät saapuvat seitsemältä. Lounas on tarjolla jo kymmenestä eteenpäin ja silloin kaikki pitää olla valmiina, kertoo yrittäjä.

Kulunut kesä meni täyden työn touhussa, sillä tuuraajia ei ole helppo löytää. Silloin täytyy tehdä sillä porukalla, mikä talossa on.

  • Meillä käy paljon mukavia ihmisiä ja huumori pitää pinnalla silloinkin kun on kiirettä ja paineita.

Keskeisen sijaintinsa ansiosta monet matkalaiset käyvät täyttämässä Tei-Tuvassa vatsansa. Linja-autoporukoitakin tulee viikoittain ja silloin on vilskettä. Tei-Tuvan ruokalistalla on ruokia jauhelihasta, kanasta, kalasta ja lisäksi tarjolla on laatikoita ja kylmä kala- ja salaattipöytä.

  • Viikonloppuna tarjoilemme vähän erilaista. Aina on tietenkin jälkiruoka.

Kaukaa tullaan herkuttelemaan

Tommi ja Anneli Sokka ovat juuri lähtemässä paluumatkalle, täytettyään vatsansa Tei-Tuvan antimilla.

  • Me käydään vähintään joka vuosi Nurmijärveltä täällä syömässä, ihan vaan siksi, että ruoka on niin valtavan hyvää, kertoo Anneli Sokka.
  • Löysin tämän paikan aikanaan kun ajoin rekkaa ja osuin tänne syömään. Siitä lähtien on käyty täällä silloin tällöin syömässä, selittää Tommi Sokka.

Pariskunnan mielestä parempaa paikkaa saa hakea.

  • Tämä on aivan ihana paikka. Olemme käyneet ainakin kymmenen vuotta, vähintään kerran vuodessa vaikka matkaan menee noin kolme tuntia, paljastaa Anneli.

Tommi on ensimmäisen kerran lounastanut Tei-Tuvalla jo 36 vuotta sitten ja suositteli paikkaa ja lounasruokia vaimolleen.

  • Minä en koskaan syö kalaa, mutta Tommi ehdotti talon smetanakalaaja kun kerran maistoin, siitä tuli heti suosikkini, myöntää Anneli.

Kiitos lähtee yrittäjälle tälläkin kerralla ja lupaus siitä, että uudelleen tullaan.

  • On hienoa, että jo useampi sukupolvi on tullut tutuksi, myöntää Inkeri Suojanen ja kertoo, että myös isänpäivä- sekä jouluruokailut vetävät perheitä Tei-Tupaan joka vuosi.

« Takaisin