Marko Mäkelä K-Rauta Ähtärin laatta- ja lattiapinnoiteosastolla.

Marko Mäkelä K-Rauta Ähtärin laatta- ja lattiapinnoiteosastolla.

Täyden palvelun rautakaupasta kaikki suunnitteluvaiheesta työn toteutukseen

12.4.2018

Marko Mäkelä K-Rauta Ähtärin laatta- ja lattiapinnoiteosastolla.

Taisto Järvinen

K-Rauta Ähtärin liikkeessä pyritään olemaan ajan tasalla ja mieluummin hieman etuajassa

Rautakauppa on tänä päivänä paljon muutakin kuin tarvikemyymälä. Ajan hermolla elävä rautakauppa on täyden palvelun talo, jossa asiakkaat saavat tarvitsemansa tuotteet ja palvelut. Täyden palvelun rautakauppa hoitaa myynnin lisäksi suunnittelupalvelun ja kaupan kautta hoituu tarvittaessa myös työn toteutus.

  • Asiakkaalla on tietty tarve hänen tullessaan rautakauppaan. Kaupasta lähtiessään asiakkaan pitää tuntea, että häntä on palveltu ja hänen tarpeensa on täytetty. Asiakastyytyväisyys on joka tapauksessa yksi tärkeimmistä työmme mittareista.
  • Asiakastyytyväisyys edellyttää kasvavia tuotevarastoja. Meillä ovat varastot kasvaneet, ja perustuotteet löytyvät talosta. Kun ottaa peräkärryn mukaan, niin melko varmasti saa tarvittavat tuotteet paluumatkalle, K-Rauta Ähtärin kauppias Marko Mäkelä kiteyttää.

Uusia palveluja

Uutta K-Rauta Ähtärin liikkeessä sisustussuunnittelija Miitta Jokiahon palvelee asiakkaita alaan liittyvissä asioissa. Sisustuksen sektorilla on nykyisin niin paljon valittavissa olevia vaihtoehtoja, että niihin perehtymätön asiakas tarvitsee palvelua.

Parempi taloudellinen tilanne ja paraneva työllisyys antavat mahdollisuuksia kotien tai loma-asuntojen kunnostuksiin. Saattaa olla, että ns. remontteja on jäänyt hieman rästiin, joten on hyvä aika korjata tilanne.

Uusi palvelu ähtäriläisliikkeessä on myös Pasi Mäkisen 12 W:n aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu sekä tarvittaessa myös asennuspalvelu. Kohteina ovat lähinnä loma-asunnot.

Piha- ja puutarhasuunnittelija Tanja Metsärannan työ on jo hyvässä vauhdissa, vaikka lunta on vielä mielin määrin. Pihasektorilla on myös mahdollisuus tehdä kauppoja ja sopimuksia ”avaimet käteen” -systeemillä.

  • On paljon kasveja, pihakiviä ja erilaisia piharatkaisuja. Olemme sitä varten, että asiakas saa oikeat ratkaisut oikeaan paikkaan, sanotaan kesäkauden aikana kolme henkilöä työllistävältä piha- ja puutarhaosastolta.

Hyvä vire Ähtärissä

Kysymykseen: mitä kuuluu, Marko Mäkelä vastaa, että hyvää kuuluu. – Ennakkokauppaa on kesää varten tehty ihan mukavasti. Nyt odotellaan lumien sulamista jotta tavaran toimittaminen kohteisiin lähtee käyntiin.

  • Pandojen vetoon uskotaan, ja on syytäkin uskoa, kun paikoitusalueet Matkailukeskuksessa ovat olleet täynnä. Majoituskohteissa tehdään kunnostustöitä. Majoituskapasiteettia kohteissa saisi ilmeisesti olla nykyistä enemmän.
  • Ähtärissä on hyvä vire, ja täällä on ostouskollinen asiakaskunta. Ihmiset tietävät palvelujen säilyvän, kun palveluja käytetään. Meiltä se edellyttää, että kuuntelemme asiakasta herkällä korvalla ja vastaamme asiakkaiden tarpeisiin, sekä uudistuviin haasteisiin, Mäkelä pohtii.

K-Rauta Ähtäri tekee remontti- ja rakennussektorilla yhteistyötä ammattirakentajien kanssa. Omalta kylältä löytyy nimittäin korkean tason ammattilaisia, jolloin asiakkaat ja tekijät on hyvä saattaa keskusteluyhteyteen ja toteuttamaan varsinaisia työvaiheita.

K-Rauta Ähtäri

Jokenkuja 4

63700 Ähtäri

042 410 501

k-rauta ahtari.fi

« Takaisin