Tanssittajien avulla lavakulttuuri uuteen uskoon

12.1.2017

Tanssittajien avulla lavakulttuuri uuteen uskoon

 

  •       Kartano Kievarin tanssi-iltoihin haetaan lisäpuhtia aktiivisista tanssinharrastaja miehistä

Tanssilavakulttuurin kriiseily ei ole mikään uutinen. Sosiaalisessa mediassa kuten myös mielipidepalstoilla on saatu seurata lavatanssin aktiiviharrastajien ja tavallisen tanssikansan vihanpitoa. – On käsittämätöntä miten tähän on tultu, toteaa Äänekosken Hietamalla sijaitsevan Kartano Kievarin omistaja Lauri Pitkänen. – Tarpeettomalla vastakkainasettelulla on yritetty jo pitkän aikaa laittaa ihmisiä nokkimisjärjestykseen. Totuus on, että tanssilavojen säilyttämiseen tarvitaan kaikenlaisia asiakkaita, eikä mikään asiakasryhmä ole toista tärkeämpi, jatkaa Pitkänen.

Halu tanssia on laivoilla kaikkia yhdistävä tekijä, tanssijan taidoista huolimatta. Yhdessäolo ja läheisyys rentouttavat. Mutta mikä lääkkeeksi kun kukaan ei hae tanssimaan tai ei itse ole tarpeeksi nopea naistenhaun aikana? – Olemme saaneet palautetta naispuolisilta asiakkailta hakijoiden puutteesta. Usein meille tullaan tanssimaan satojenkin kilometrien päästä ja on tietenkin ilmeisen harmittavaa jos ilta kuluu rivissä seisten.

Varsinaisesti tanssittajien käyttö ei ole mitään uutta. Erona Kartano Kievarin toiminnassa on kuitenkin se, että toiminta on ennalta organisoitua ja tanssittajat pääsee näkemään jo edeltä käsin. Tanssittajan pestiin Kievarilla pitää myös sitoutua ja sitä haetaan virallisesti verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Tanssittajiksi haetaan eri-ikäisiä ja eritasoisia tanssijoita, eikä pelkästään parkettien partaveitsiä.

« Takaisin