Kivitipun pihamaalla tullaan näkemään huikeita jäätaideteoksia.

Kivitipun pihamaalla tullaan näkemään huikeita jäätaideteoksia.

Talvirieha Kivitipussa

20.2.2020

Tomi Olli

Hotelli Kivitipussa tempaistaan lauantaina 22.2. järjestämällä kello 10-15 koko perheen talvirieha, mikä pitää sisällään monenlaista mielenkiintoista. Yksi päivän tapahtumista on kansainvälinen jäänveistotapahtuma, mihin saapuu useita jäänveiston maailmanmestareita. Myynti- ja markkinointisihteeri Riitta Försti-Ylipiha sanoo ryhmän päättävän Suomen kiertueensa Lappajärvelle.

- On todella hienoa, että saimme heidät tänne. Upeita jäätaideteoksia veistävät Roman Petrov, Lkhagvadorj Dorjsuren, Aleksandr Savinov, Zigmunds Vilnis, Jussi Miettinen sekä Anssi Kuosa. Nyt onkin erinomainen mahdollisuus nähdä lähietäisyydeltä kuinka huippunimet tekevät jäästä upeaa taidetta.

Päivän aikana on myös mahdollista saada hiihtoon voiteluopastusta asiantuntijalta, osallistua lumikenkäkävelyyn, istahtaa vanhan ajan hevosajelun kyytiin, hakea vauhtia vipukelkasta ja liukumäestä, osallistua nerf-peleihin sekä laittaa veri kiertämään jäädiscossa.

- Viimeksi mainitun järjestää Lappajärven lukion toinen luokka. Jäädiscossa on luvassa ainakin rusettiluistelua sekä limbokisa.

- Kello 11-13 on paikalla Poppi-papukajija viihdyttämässä perheen pienimpiä. Tarjolla on myös sauna- ja avantouintimahdollisuus. Lisäksi niin ravintolasta kuin pihamaalta voi ostaa pientä tai isompaa purtavaa sekä juotavaa, Försti-Ylipiha listaa.

Talviriehassa voi myös lähteä ilmaiselle virtuaaliselle avaruusmatkalle.

- Virtuaalinen avaruusmatka vie Lappajärven kraatterin synnyttäneen meteoriitin lähtöpaikalle, Marsin ja Jupiterin välissä sijaitsevalle asteroidivyöhykkeelle.

- Videomateriaali on aitoa Nasan videokuvaa. Kerrallaan reilun kolmentoista minuutin matkalle mahtuu neljä henkilöä, Försti-Ylipiha kertoo.

Päivän täydentää kello 19 alkava Nikke Ankaran ikärajaton keikka. Ankara nousee lisäksi lavalle vielä myöhemmin illalla K-18-keikalle.

« Takaisin