Hankkimalla uudet nastoitetut talvirenkaat ollaan himpun verran turvallisemmin mukana liikenteessä, Eetu Seppälä tietää.

Hankkimalla uudet nastoitetut talvirenkaat ollaan himpun verran turvallisemmin mukana liikenteessä, Eetu Seppälä tietää.

Talvirenkaat on syytä vaihtaa autoihin hyvän sään aikana

14.10.2021

Turhia riskejä ei autoilijan kannatta ottaa

Taisto Järvinen

Talvirengaspakko ei Suomessa tule vastaan vielä aivan lähipäivinä, mutta talvirenkaiden käytölle saattaa lokakuun puolivälin paikkeilla olla tarvetta koska tahansa. Kannattaa muistaa, että talvirenkaita on käytettävä marraskuun alusta maaliskuun loppuun aina, kun sää ja keliolosuhteet sitä edellyttää. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun ja muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Nyt viimeistään pitää selvittää talvirenkaiden kunto ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Yhteydenotto rengasliikkeeseen varmistaa uusien talvirenkaiden saatavuuden ja sen, että renkaiden vaihto onnistuu riittävän aikaisessa vaiheessa.

Eetu Seppälä Raahen Rengas ja Laite Oy:n liikkeestä Jalasjärveltä sanoo talvirenkaiden kaupan käyneen ihan hyvin jo lokakuun alkupuolelta lähtien. Hyvissä ajoin käynnistyneeseen talvirenkaiden kauppaan lienee vaikeuttanut se, että joillakin tahoilla on ollut renkaiden toimitusongelmia.

  • Renkaiden saatavuus on yleisesti ollut normaalia huonompi, ja jossakin on jouduttu renkaita odottamaan. Meidän liikkeessämme on saatavana kaikkien kokojen renkaita sekä nastoitettuina että kitkarenkaina. Raahen Rengas ja Laite Oy:n neljä liikettä yhdessä varmistavat renkaiden saatavuuden.
  • Syksyn rengasratsioissa on todettu suomalaisten ajavan aikaisempaa parempikuntoisilla kesärenkailla. Talvirenkaissa on urasyvyyttä huomattavasti enemmän ja se riittää pitkään. Renkaiden kulutuspinta kuitenkin kovettuu ja renkaiden pito-ominaisuudet heikkenevät nopeammin. Myös renkaiden nastat kuluvat, joten talvirenkaat kannattaa vaihtaa 3 -4 vuoden välein, jotta renkaiden puolesta ollaan turvallisemmin liikenteessä, Eetu Seppälä kiteyttää.

Nastoitettu on suosikki

Aikoinaan luultiin kitkarenkaiden nousevan isoon rooliin talvirengasmarkkinoilla. Kitkarenkaita on toki paljon autojen vanteilla, mutta nastoitettu talvirengas on pitänyt pintansa. Nastoitetun markkinaosuus talvirenkaista on ehkä noin 85 prosenttia.

Eetu Seppälä sanoo rengasvalinnan olevan henkilökohtainen. – Rengasvalintaan vaikuttaa myös se, millainen auto on alla. Nelivetoisessa autossa on useammin kitkarenkaat. Onhan se myös tottumusjuttu ja toiset tykkäävät kitkarenkaista niiden vähäisemmän rengasmelun johdosta.

  • Renkaita on saatavana laidasta laitaan, kottikärryn renkaista isojen maansiirtokoneiden renkaisiin. Tarjolla on periaatteessa kaikkien rengasmerkkien tuotteet. Päämerkkejämme ovat huippuluokan Goodyear sekä keskihintainen Nexen ja edullisempi Sava.
  • Talvirenkaiden uutuuksia ovat Goodyear UltraGrip Arctic 2 ja Nokian Hakkapeliitta 10. Sekä Kumho nastauutuudet C.rengas CW11 ja WI32 henkilöautonrengas.
  • Renkaiden ostajista monet ovat merkkiuskollisia. Samanlaiset uudet renkaat halutaan useinkin hyvien kokemusten vaikutuksesta. Niinpä asiakkaita, myös ammattiautoilijoita, tulee rengaskaupoille kauempaakin.

Raahen Rengas ja Laite -liikkeessä Jalasjärvellä on raskaankaluston renkaiden pinnoittamo. Renkaisiin käytetään aitoa Nokian pintaa. Näin saadaan pyöriin kunnollinen pito. Liikkeestä löytyy myös vanteet henkilö- ja kuorma-autoihin sekä työkoneisiin.

  • Asentaja / pinnoittajalle olisi työpaikka avoinna. Myös kausisesonkeihin tarvittaisi lisää tekijöitä, Eetu Seppälä vihjaa.

Raahen Rengas ja Laite Oy

Hallitie 6, 61600 Jalasjärvi

050 432 5898

www.raahenrengasjalaite.fi

« Takaisin