Talvimetsä-kuvio koristaa Iittala X Issey Miyake -laukkuja

3.1.2019

Tammikuussa 2019 Iittala X Issey Miyake -kokoelma täydentyy rajoitetun ajan saatavilla olevilla laukuilla, joiden Talvimetsä-kuvion on suunnitellut Harri Koskinen. Lumen peittämistä pohjoisen metsistä inspiraationsa saanut abstrakti kuvio koristaa kolmea eri kokoista laukkua.

Lumi maalaa maiseman valkeaksi ja laskeutuu havupuiden ikivihreille oksille. Talvi on saapunut pohjoisen metsiin. Lumen vaimentaessa äänet metsään laskeutuu hiljaisuus, ja voi kuulla vain pieniä, luonnosta kuuluvia rasahduksia ja lumen narinan kenkien alla. Retki talviseen metsään auttaa pysähtymään, rauhoittumaan ja löytämään harmonian.

Iittalan ja japanilaisen Issey Miayken yhteistyökokoelmassa nähdään ensimmäistä kertaa kuvioita keväällä 2019. Rajoitetun ajan saatavilla olevia laukkuja koristaa Harri Koskisen Talvimetsä-kuvio.

Talvimetsän pelkistetty, musta kuvio piirtyy kauniisti valkoiselle kankaalle. Koriste on saanut inspiraationsa pohjoisista, lumen peittämistä metsistä. Se sopii hyvin osaksi Iittala X Issey Miyake -kokoelmaa, jonka värit ja muodot ammennetaan luonnosta.

Iittalan ja Issey Miyaken aikoinaan yhdistänyt Koskinen kuvailee kuviota monitulkintaiseksi: ”Abstrakti, mutta ajatuksella vedetty viiva tarjoaa katsojalleen mahdollisuuden erilaisiin tulkintoihin. Yksi näkee kuviossa talvisen maiseman havupuineen, toinen mielenkiintoisen, taitosten ja graafisten viivojen leikittelyn.”

Kokoelma tuo harmoniaa arkeen

Iittala X Issey Miyake -kokoelman esineet auttavat nauttimaan jokaisesta hetkestä ja arjen rituaaleista. Lasia, keramiikkaa ja tekstiilejä yhdistävän kokoelman kauniit ja käytännölliset laukut ovat olleet suosittuja. Laukut ovat kestäviä ja kevyitä kantaa.

Issey Miyaken kehittämä ainutlaatuinen pliseeraustekniikka antaa laukuille kolmiulotteisen, elävän muodon, joka mukautuu kannettavien esineiden painon mukaan. Laukut taittuvat helposti kokoon ja vievät vain vähän tilaa. Kevyet laukut sopivatkin hyvin matkustamiseen.

 

« Takaisin