Jouko Sjöblom Oy -rallin ydinjoukkoa happitauolla rallin päämajan tontilla Jurvassa viime viikonloppuna.

Jouko Sjöblom Oy -rallin ydinjoukkoa happitauolla rallin päämajan tontilla Jurvassa viime viikonloppuna.

Talven rallikausi huipentuu Jouko Sjöblom Oy -rallissa lauantaina

17.3.2016

 

Jouko Sjöblom Oy -rallin ydinjoukkoa happitauolla rallin päämajan tontilla Jurvassa viime viikonloppuna.

Valtakunnan viimeinen tämän kauden talviralli kurvaillaan Jurvan ympäristössä tulevana lauantaina. Viiden erikoiskokeen mittaiseen ralliin on tulossa yli 90 autokuntaa jakautuen useaan eri luokkaan. Rallissa päästellään erikoiskokeita 59 kilometriä.

  Jurvan Urheiluautoilijoiden isännöimä Jouko Sjöblom Oy -nimeä kantava ralli tarjoaa kilpailijoille paljon uutta. Edellisen kerran Jurva oli rallin keskuspaikkana kesällä 1994.

  Jurva on koko 2000-luvun pysynyt autourheilun kartalla Botniaringin moottoriradan toimintojen ansioista. Muutama vuosi sitten Jurvassa elpyi myös ralliharrastus, jonka inspiroinnin tuotteena tuleva Jouko Sjöblom Oy -ralli kurvaillaan.

  -Ralliveijarit Petri Soini ja Joni Hiipakka sekä heidän kartturinsa Pasi Penttilä ja Juha-Mikael Hannula heittivät viime talvena kovan haasteen. Jurvaan pitää saada aikaiseksi ralli. Ajankohtakin oli valmiiksi mietitty – talviralli vuodelle 2016. Idea tuntui aluksi hullulta, mutta muutaman viikon päästä olimme tekemässä rallia, kertoo Jurvan UA:n kirstunvartija Jukka Kinnari.

  -Lupa-asiat ja ralliin liittyvät viranomaiskontaktit lähtivät hienosti liikkeelle ELY-keskuksen kautta. Meitä uusia rallin tekijöitä ohjattiin positiivisessa hengessä kaikkien niiden viranomaisten ”luukuille”, joiden kautta rallin järjestämisen luvat saatiin kuntoon, Kinnari valottaa.

 

Tekemisen meininki

  Tulevan lauantain ralli on työllistänyt Jurvan UA:n joukkoja lähes päivittäin koko talven ajan. Lisäksi vastuuta ovat kantaneet lähinnä Laihian Urheiluautoilijoiden riveistä tulevat toimihenkilöt. Kilpailun johtaja, Mika Piispanen, tulee Laihialta.

  -Meillä Jurvan omassa porukassa on mukana ”vanhan liiton” miesten lisäksi nuorien ja aktiivisten kavereiden joukko. Se näkyy varmasti myös rallin ilmeessä. Ralli on tehty kilpailijoille ja yleisölle. Kilpailijoille napakka viiden tunnin puristus ja yleisölle joustavat palvelut.

  -Yleisölle tarkoitettu rallin selviytymispaketti sisältää paljon muutakin kuin kylmiä numeroita. Hyvät katselupaikat on merkitty reittikarttaan ja kiirustaipaleiden ”nuotit” on kuvailtu airolla Jurvan murtehella. Vähemmän autourheilua seuranneille on tarjolla perustietoa autojen ja kuljettajien luokittelusta, Kinnari kirkastaa.

  Jurvan rallissa paikalliset rallihirmut saavat vastaansa koko maakunnan kovat vetomiehet höystettynä muilla vierailevilla tähdillä. Rallin kilpailukeskus sijaitsee Jurvan yhtenäiskoululla osoitteessa Peurantie 5. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille Jurvan torin kupeesta ravintola Tarinan edestä klo 11:01. Kilpailun kärkeä odotetaan maalipaikalle Jurvan keskustaan klo 15:56.

  Ensimmäisessä Jurva UA:n järjestämässä rallissa 30 vuotta sitten junnukisan voitti muuan Tommi Mäkinen. Toyotan rallitallin päälliköksi edennyt Mäkinen haki siis menestyksen siemeniä Jurvasta. Mitä tekee tulevan Jurvan rallin junnukisan voittaja 30 vuoden kuluttua?

  Mutta ennen kuin Jurvassa voidaan juhlia minkään luokan voittajia, on heidän pitänyt selvittää kunnialla myös reittikuvauksen tiukka paikka; ”Aiva kaarna ripajaa puista ku tullahan, mutta sitte on ässäkurvi johona isoo puu ja sitä tarviis väistää.”

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin