Hannu Lintala Seinäjoen Rengaskeskus Oy:stä peukuttaa Point-S Winterstar ST, nastarengasuutuutta suomen talveen.

Hannu Lintala Seinäjoen Rengaskeskus Oy:stä peukuttaa Point-S Winterstar ST, nastarengasuutuutta suomen talveen.

Talvella on kivaa kun on nastaa – vai olisiko se sittenkin kitka?

20.10.2016

Talvella on kivaa kun on nastaa – vai olisiko se sittenkin kitka?

 

Autoilun talvikausi lähestyy ja onkin erinomaisen tärkeää valita oikea rengas pohjoismaisiin olosuhteisiin. Talvirenkaita ostaessa kannattaa muistaa muutama tärkeä seikka.

On helppo tehdä inhimillinen virhe ja valita vallitseviin olosuhteisiin heikosti sopiva talvirengas, varsinkin ns. halparenkaat voivat vaikuttaa laadukkailta, mutta ovatkin oikeissa talvikeleissä täysin toimimattomia ja jopa vaarallisia. Laadukkaat premium-tuotteet toimivat kaikissa talvikeleissä, aina 10 plusasteesta koviin -30 asteen pakkasiin. Varsinkin nastattomia kitkarenkaita valmistetaan niin pohjoismaisiin kuin keskieurooppalaisiin olosuhteisiin, jolloin niiden ominaisuuksissakin on huomattavia eroja. Pohjoismaisiin olosuhteisiin tarkoitetuilla renkailla ominaisuudet ovat ihan omaa luokkaansa, ne testataan niissä samoissa olosuhteissa missä niitä käytetään, kertoo Seinäjoen Rengaskeskus Oy:n toimitusjohtaja Hannu Lintala. ”Premium-merkkien etuihin kuuluu myös asiakaspalvelu ja tuotteen saatavuus. Tottakai kauttamme hankituissa tuotteissa kuluttajan on myös helpompi saada sitä oikeaa tietoa, mikä rengas on juuri se oikea vaihtoehto suhteessa ajettaviin kilometreihin sekä olosuhteisiin.” Jos satsaat ajomukavuuteen, kitkarengas voi sopia sinulle paremmin; mikäli haluat pelata varman päälle, valitse nastarenkaat. Nykyaikainen, ajonhallintalaitteilla varustettu auto on pohjoismaisella kitkarenkaalla varustettuna erinomainen suomalaisessa talvessa. Jos autolla on useita käyttäjiä eikä ole varmuutta ajajasta, on nastarengas siinä tilanteessa varmempi vaihtoehto.

Edullista ja laadukasta tai hyvää ja halpaa.

Point-S ketju lanseeraa tälle syksylle laadukkaan nastarenkaan suomalaiseen talveen. Suuren suosion kesärenkaana saavutanut Point-S Summerstar saa tänä syksynä rinnalleen nastarenkaan, Point-S Winterstar ST nastarenkaan. Saksassa valmistettu ja suomalaisella Tikka- nastalla varustettu nastarengas on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin. ”Olemme erittäin tyytyväisiä, vihdoinkin meillä on laadukas, edullinen vaihtoehto tarjota kuluttajille, jotka ovat hankkimassa uusia nastarenkaita” Hannu Lintala toteaa ja jatkaa ”Tämä on historiallinen hetki, ensimmäisen kerran maailmassa rengasvalmistajista riippumattomalla ketjulla on omaa nimeä kantava nastarengas. Se on iso asia globaalissa markkinassa.”  Syksyn uutuustuote on saatavilla Point-S ketjun liikkeistä kautta maan.

Riittääkö kunto?

Joulu-, tammi- ja helmikuussa lain vaatima minimiurasyvyys on kolme (3) millimetriä. Talvirenkaiden urasyvyyden voi kätevästi tarkistaa 2 €:n kolikolla.  Kolikon hopea, 4 mm:n reunus on kätevä konsti tarkistaa renkaan riittävä urasyvyys. Nastarenkaissa kannattaa huomio kiinnittää nastojen kuntoon, onko nastan keskellä oleva kovametallitappi vielä terässä ja ettei nastojen lukumäärä poikkea parhaimman ja heikoimman välillä 25 prosenttia.  

Kierrätä pyörien sijaintia edelliskaudesta etu- ja taka-akselien välillä pyörimissuuntaa muuttamatta, jotta renkaat kuluisivat tasaisesti. Paljon ajavien kannattaa vaihtaa pyörien paikkaa myös ajokaudella, 8-10000 kilometrin välein. Jos renkaiden kuntoero pääsee kasvamaan suureksi, paremmat renkaat laitetaan taakse.

Ilmanpaineiden tarkistus on varsinkin talvirenkaalle erittäin tärkeä toimenpide. Liian alhainen rengaspaine vaikeuttaa auton hallittavuutta ja lisää vierintävastusta merkittävästi. Tarkista rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa kylmästä renkaasta ennen pitkää ajoa. ”Talvikausi on haastava rengaspaineille, lämpötilan vaihtelu kuluttaa rengaspainetta ja saattaa aiheuttaa useammankin kymmenyksen muutoksia vuorokauden aikana. Siksi on tärkeää tarkistaa rengaspaineet vähintään kerran kuukaudessa” Hannu Lintala opastaa. ”Ja aina voi käydä meillä alan ammattilaisilla, jos ei ole itsellä varmuutta oikeista paineista, urasyvyydestä tai rengasvalinnasta. Me täällä Seinäjoen Rengaskeskuksessa olemme teitä varten.”

« Takaisin