Taisto Järvinen lähti syntymäpäivähaastattelunsa päätteeksi reilun 30 kilometrin polkupyörälenkille tutuissa Alavuden maisemissa. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Taisto Järvinen lähti syntymäpäivähaastattelunsa päätteeksi reilun 30 kilometrin polkupyörälenkille tutuissa Alavuden maisemissa. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Taisto Järvisen elämänmyönteinen matka jatkuu työn ja liikunnan merkeissä

25.11.2015

Taisto Järvisen elämänmyönteinen matka jatkuu työn ja liikunnan merkeissä

Taisto Järvinen lähti syntymäpäivähaastattelunsa päätteeksi reilun 30 kilometrin polkupyörälenkille tutuissa Alavuden maisemissa. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Jussi Mustikkamaa

Ykköset!-lehden pitkäaikainen päätoimittaja Taisto Järvinen täyttää 30.11.2015 pyöreitä, kun miehelle tulee mittariin ikää 70 vuotta. Nuorekkaan miehen ulkomuoto huokuu hyvää kuntoa ja myönteistä elämäniloa.

– Ei tämä tunnu sen kummemmalta kuin 50, tai 60 vuottakaan, tunnen olevani fyysisesti ihan hyvässä kunnossa, Taisto Järvinen kuvailee tuntojaan syntymäpäivänsä kynnyksellä.

Hyvän kunnon säilyminen on sen ansiota, että hän pitää itsestään huolta sekä seuraa aikamme ilmiöitä ja tapahtumia.

– Varmasti liikunta on yksi tekijä sekä myönteisen elämänasenteen säilyttäminen, hän arvelee hyvinvointinsa tekijöitä.

Taisto Järvinen on tänä päivänä mukana työelämässä toimittajana. Yritysjuttujen tekeminen Ykkösiin on sydäntä lähellä oleva asia. Hänen mielestään yrittäjät ja yritysmaailma ovat maamme talouden nousun kannalta olennaisen tärkeä seikka.

– Kun on yrittäjien kanssa tekemisissä, niin silloin oppii aina todella paljon uutta, Järvinen näkee.

Taisto Järvinen pyöräilee vuoden aikana tuhansia kilometrejä ja nykyisin kilpalajina on pyöräsuunnistus. Parhaimpina vuosina kilometrejä on kertynyt pitkälti toistakymmentätuhatta. Talvella hän lähtee mielellään hiihtoladulle.

 

Ykköset!-lehti on neljäs lapsi

 

Ykköset!-lehti on Taisto Järviselle kuin neljäs lapsi. Päätoimittajan työn hän aloitti lehdessä keväällä 1996, kun ensimmäinen numero ilmestyi 1. päivä huhtikuuta kyseisenä vuonna. Taisto Järvinen jäi virallisesti eläkkeelle vuoden 2009 helmikuussa, mutta työn tekeminen jatkuu edelleen.

– Tykkään työstä ja työympäristöstä sekä työkavereista, hän sanoo.

Ykköset!-lehti täyttää ensi keväänä 20 vuotta. Taisto Järviselle on kertynyt vuosien mittaan laaja verkosto tuttuja yrittäjiä, joista hän on saanut tehdä juttuja.

– Olen saanut tehdä elämäni aikana monenlaisia asioita. 23-vuotiaaksi saakka olin maanviljelijän poika Petäjävedellä, isäni kuoli, kun olin 7-vuotias. Lähdin reissuun vuonna 1969, tila myytiin 70-luvun alussa, ja sillä tiellä olen edelleen.

Taisto Järvinen tuli töihin Alavudelle Viiskunta-lehteen vuonna 1971 käsinlatojaksi. Lehden silloinen päätoimittaja Julia Virtala pyysi Järvistä ottamaan vuonna 1975 Suomenselän suunnistuskisoista valokuvan juttua varten, ja Taisto lupasi tehdä myös tekstin.

– Tuli pieni ongelma, kun voitin sen kisan. Pienen omantunnontuskan kanssa sain otsikkoon kirjoitettua, että Matikainen ja Järvinen Suomenselän mestariksi. Otin Matikaisen Kaijasta kuvan, ja kaikki ihmettelivät, että kuka sen jutun on kirjoittanut, kun siellä ei ollut ketään toimittajaa. Siitä se lähti, Taisto Järvinen muistelee 40 vuotta sitten alkanutta toimittajan uraansa.

Päivätyö Viiskunnassa jatkui latomon puolella ja illat sekä viikonloput menivät toimittajan työssä. Vuonna 1989 hän jäi viestintäalan yrittäjäksi. Ykköset!-lehti tuli kuvioihin mukaan vuonna 1996.

Taisto Järvisellä on kolme aikuista lasta, joiden elämä on pääkaupunkiseudulla. Lapsenlapsia on yhteensä seitsemän kappaletta.

– Yleisin puheenaihe lasteni kanssa on liikunta ja urheilu, he ovat kaikki liikunnallisia ihmisiä, kuten minäkin.

Nykyisin Keuruulla asuva Taisto Järvinen aikoo viettää 70-vuotisjuhlapäiväänsä liikunnan merkeissä ladulla Jämsän hiihtoputkessa.

« Takaisin