Muik Hockeyn Albert Vestlin ja Nykarleby IK:n Håkan Brasken ovat tyytyväisiä seurojen yhteistyöhön.

Muik Hockeyn Albert Vestlin ja Nykarleby IK:n Håkan Brasken ovat tyytyväisiä seurojen yhteistyöhön.

Tähtihallissa voi laittaa jalalla koreasti

7.11.2019

Aleksi Mansikkamäki

Tähtihalli on Uudessakaarlepyyssä sijaitseva urheilukeskus, jossa järjestetään urheilutapahtumien lisäksi myös tanssitoimintaa. Tanssien järjestämisestä vastaavat paikalliset urheiluseurat Nykarleby IK, Muik Hockey ja Blue Fox ry. Yhteistyö on toiminut seurojen välillä vuodesta 1999 lähtien. Tanssien järjestämisessä on tarkoituksena kerätä talkoovoimin rahaa urheiluseurojen toimintaan ja urheilijoiden jäsenmaksujen hoitamiseen.

                              -Jokainen tanssi-ilta työllistää kaksikymmentä talkoolaista, ja siksi on tärkeää, että seurat voivat järjestää yhteisvoimin tätä toimintaa, kertoo Nykarleby IK:n edustaja Håkan Brasken.

Tansseja Tähtihallissa järjestetään noin kolmen viikon välein syyskuusta toukokuun alkuun saakka. Kävijöitä riittää, sillä tanssi-iltoina väkeä saapuu paikalle keskimäärin 300-400 henkilöä. Muik Hockeyn edustaja Albert Vestlin arvio että kävijöitä tulee noin 150 kilometrin säteeltä.

                             - Tansseihin saapuu ihmisiä myös satunnaisesti järjestetyillä linja-autokuljetuksilla esimerkiksi Itä-Suomesta ja Uudeltamaalta, Vestlin toteaa.

 

Rohkeasti mukaan

Tulevaisuuden suhteen miehiä mietityttää riittäkö tanssijoita tanssikansan ikääntyessä. Järjestäjät toivovat että erityisesti nuoret lähtisivät tanssikursseille, ja sitä kautta innostuisivat kiertämään tansseissa säännöllisesti. Nuorten lisäksi Vestlin haluaa kannustaa myös miehiä osallistumaan entistä enemmän tansseihin, sillä viime aikoina tanssikansa on ollut naispainotteista. Tanssi toimii monelle hyvänä harrastuksenakin ja sen parissa on helppo tutustua uusiin ihmisiin.  

                             -Tanssi on tehokas liikuntamuoto ja sillä on todettu olevan hyvät vaikutukset ihmisen terveyteen, Vestlin toteaa.

Brasken kertoo että urheiluseurojen järjestämistä tansseista palaute on ollut positiivista, ja erityisesti tanssilattia, musiikki ja tunnelma ovat saaneet kehuja.

                          -Tansseja järjestämällä saadaan ihmisille mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja tavata muita ihmisiä.

Tansseissa käymällä voi myös tukea nuorten harrastustoimintaa, ja mahdollistaa monelle ilon nauttia urheilusta.

 

Tulevaa ohjelmaa

9.11. Tommys ja Charles Plogman, 25.12. Guns Rosor, 5.1. Carisma, 25.1. Dansdax, 14.2. Guns Rosor, 12.4. Carisma, 2.5. Tommys ja Charles Plogman.

Yhteystiedot: Tanssijärjestäjälle

Puh. Brasken 0505679660 ja Vestlin 0500363848.

Yhteystiedot Tähtihalli,

Urheilukuja 1, 66900 Uusikaarlepyy

Puh. 050 582 7444

« Takaisin