Eläimet ovat oivallisia piristyksen tuojia arjen keskelle.

Eläimet ovat oivallisia piristyksen tuojia arjen keskelle.

Syksyllä nautitaan eläimistä, rentoudutaan ja opitaan eläimistä

10.10.2019

Syksyinen Ähtäri Zoo tarjoaa vierailijalleen parhaillaan keltaista ja punaista, eri sävyissään. Punaturkkisten kettujen ja pikkupandojen suojaväri sulautuu värikkääseen luontoon ja puiston asukkaat valmistautuvat talven tuloon vaikkapa kasvattamalla tuhdimman karvapeitteen. Karhut tankkaavat ekstramäärän aamupuuroa rakentaessaan talvipesiään, kun taas sorkkaeläinuroksilla on ruoan sijaan muuta ajateltavaa: mahtailevat hirvi- ja metsäpeuraurokset kolisuttelevat täysimittaisia sarviaan ja esittelevät upeita karvatupsujaan eli kellojaan. Vahvin pääsee pokkaamaan tositarkoituksella.

Yöseikkailu on upea tilaisuus kokea Eläinpuisto uudella tavalla

Eläimet opettavat meille paljon, kun vain muistamme välillä pysähtyä ja tarkkailla. Eläinpuistossa riittää elämää ja ääniä ympäri vuoden, ja myös kellon ympäri. Mitä siis tapahtuu pimeän laskeuduttua Eläinpuistoon? Siihen saa vastauksen Yöseikkailun aikaan la 19.10. Silloin Ähtäri Zoo on avoinna iltamyöhälle saakka.

Eläinpuiston ympäristökasvattajan Sanna Palvasen mielestä Yöseikkailu on upea tilaisuus kokea Eläinpuisto uudella tavalla: -Useimmat eläinpuistomme eläimistä ovat aktiivisimmillaan hämärällä. Esimerkiksi talviunille pian kömpivä mäyrä liikkuu enää vain öiseen aikaan ja lumileopardin luonnolliseen rytmiin kuuluvat öiset saalistusretket. Sen kellertävät silmät ovat vaikuttava näky taskulampun valokeilassa! Pimeän laskeuduttua eläinten bongaaminen on huomattavasti jännittävämpää, sillä vierailijaa ja eläimiä erottavat aidat ikään kuin katoavat! Iltasella vierailija saattaa kohdata myös lepakoita, sillä Palvasen mukaan alueella on varsin monipuolinen ja tiheä luontainen lepakkokanta.

Ohjattua toimintaa lapsille syyslomalla

Uutuutena Ähtäri Zoossa toteutetaan 8-12 -vuotiaille koululaisille suunnatut päiväleirit ajalla 16.-18.10. ympäristökasvattaja ja opettaja Sanna Palvasen ohjauksessa. Luvassa on kohtaamisia eläinten kanssa, uuden oppimista sekä hauskaa yhdessä tekemistä. Lapset pääsevät myös tutustumaan erilaisiin eläinpuiston työtehtäviin: lintujenhoitajan, pandahoitajan ja eläinlääkärin tärkeään työhön.

-Eläinpuistossa vierailee paljon pieniä ja uteliaita eläintieteilijöitä sekä tulevia eläintenhoitajia. On hienoa ottaa mukaan lapset eläinpuiston arkeen ja eläintenhoitoon sekä oivaltaa yhdessä uusia puolia eläimistä ihan oikeita eläimiä tarkkaillen. Lapsille on ainutlaatuinen kokemus kohdata lähietäisyydeltä vaikkapa ahman tai pöllön kanssa, tai keskustella eläinlääkärimme kanssa eläinten hyvinvoinnista ja hoidosta. Nyt se on mahdollista!

Lapsen ollessa päiväleirillä, aikuinen voi suunnata esimerkiksi ulkoilemaan (hyvät liikuntareitit), rentoutumaan (esim. kylpylä ja hierontaa) tai shoppailemaan (Kyläkauppa Keskiselle vain 20 min ajomatka)! Syyslomalla eläinpuistoon suuntaavien kannattaa hyödyntää myös majoitustarjous sekä tarkistaa lomaviikkojen 42-43 muu ohjelma osoitteesta www.ahtarizoo.fi.

« Takaisin