Veli-Matti Palovuoren ja Kimmo Hauta-ahon takana olevat modernit hirsi-valmissaunat ovat tänä päivänä piharakennusten hittituotteita.

Veli-Matti Palovuoren ja Kimmo Hauta-ahon takana olevat modernit hirsi-valmissaunat ovat tänä päivänä piharakennusten hittituotteita.

Syksy on hyvä ajankohta hankkia piharakennus

1.9.2021

Taisto Järvinen

Erilaiset saunat ovat Piha-Tuurin myyntitilastojen kärkituotteet

Viimeksi kuluneet puolitoista vuotta ovat antaneet kodille ja kotona olemiselle entistä isomman merkityksen. Samaan kastiin voidaan asettaa myös piharakennukset, jotka ovat tärkeä osa elämää kodin piirissä. Piharakennusten kaupan taholta kerrotaan viestiä ennätysmäisestä myynnistä.

Tuurilaisen Piha-Tuurin liikkeessä kaupanteko on käynyt ennätystahtiin, kun kaikki pienemmätkin piharakennukset mukaan lukien liikkeestä myytiin vuonna 2020 yli 1500 rakennusta.

Veli-Matti Palovuori Piha-Tuurista sanoo viime aikojen ykkös-suosikkeja olleen saunat, kylpytynnyrit, varastot ja aitat.

  • Hirsi-valmissaunat ovat edelleen myydyimpiä tuotteita. Saunoista on useita kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja ja malleja. Moderni, pulpettikattoinen hirsisauna on nostanut suosiotaan eniten, ehkä hieman harjakattoisen saunan kustannuksella. Myös tynnyrisaunat ja kärrysaunat ovat kasvattaneet suosiota. Kärrysauna on hyvä vaihtoehto saunomiseen silloin, kun on oma rantatontti tai vastaava paikka, johon ei saa rakennuslupaa.
  • Piha-Tuurin saunamallistot ovat kattavat, ja mallit on suunniteltu niin hyvin, että yli 90 prosenttia asiakkaista ostaa valmissaunan. Vain pieni osa asiakkaista haluaa saunan tai muun piharakennuksen muunneltuna tuotteena. Valintaan vaikuttanee osaltaan myös katalogin mukaisen saunan lyhyempi toimitusaika.

Piha-Tuurin liikkeestä halutaan muistuttaa siitä, että piharakennusten kauppa on ympäri vuoden tapahtuvaa toimintaa, joskin kaupan sesonki ajoittuu toukokuun ja syyskuun välille.

Kimmo Hauta-aho Piha-Tuurista sanoo, että piharakennusten toimitusajat lyhenevät mentäessä kohti syksyä ja talvea. Kesäsesongin jälkeen saattaa varastoista tehdä edullisia löytöjä, kuten esittelyrakennusten poistoja.

  • Piharakennusten mallisto elää hieman vuosittain. Uusia malleja tulee, ja vanhempia jää pois tuotannosta. Joitakin saunoja ja pihavarastoja on tällä hetkellä heti toimituksiin.
  • Mikäli asiakas löytää sopivan rakennuksen, niin laitettuaan perustuksen kuntoon, hän saa haluamansa tuotteen todella nopeasti.
  • Tarjolla on myös laaja valikoima koottavia rakennuksia. Niitä menee mm. toimitettavaksi saareen tai silloin, kun tieyhteyksien johdosta nosturiautolla ei pääsee rakennuspaikalle.

Piha-Tuurin tuotteiden myynnissä palvelee myös Johannes Manninen.

 

Myynnissä 150 erilaista tuotetta

Piha-Tuurin 24/7 avoinna oleva piharakennusten näyttely käsittää noin 70 tuotetta. Pihanäyttelyyn sopii vain osa tarjolla olevista tuotteista. Liikkeen nettisivuilla on tällä hetkellä noin 120 piharakennusta. Kotisivuilta on poistettu hyvä joukko piharakennuksia puutavaran ylikuumeesta hintakehityksestä johtuen. Puutavaran hintatilanne on vaikeuttanut piharakennusten tuotantoa, joka edelleen on johtanut pidempiin toimitusaikoihin.

  • Viime vuoden myynti oli niin liikevaihdollisesti kuin myyntimäärien puolesta kirkkaasti paras kautta aikojen. Kuluvan vuoden myynti sujui alkuvuoden aikana hyvin. Puutavaran hinta ja tuotteiden saatavuus vaikuttaa nyt jonkin verran myös kaupantekoon, Palovuori tarkentaa.

Piharakennusten kaupanteosta valtaosa tapahtuu netissä. Myös puhelinkeskustelujen kautta myydään tuotteita. Ehkä yksi kolmasosa kaupoista tapahtuu, kun asiakas tulee liikkeeseen. Piha-Tuurin markkina-alue on koko Suomi. Tuotteita lähtee myös ulkomaille, viimeksi Japaniin.

Piha-Tuurin myymien tuotteiden kuljetukset hoituvat liikkeen kolmen oman nosturiauton kyydeillä. Sesonkiaikoina on ajossa myös kahden paikallisen kuljetusalan yrittäjän autot. Jutuntekohetkellä Piha-Tuurin kuljetus lähti viemään piharakennuksia reitille Tuuri - Keminmaa - Sevettijärvi - Kuusamo Ruka - Tuuri.

Piha-Tuuri

Siltalantie 4

63600 Tuuri

06 5127 441

www.pihatuuri.fi

« Takaisin