Sami Pasasen mielestä erittäin tärkeää on, että pyöräilijä näkyy liikenteessä neonväristen asusteiden ja kypärän sekä riittävien pyöränvalojen ja heijastimien ansiosta.

Sami Pasasen mielestä erittäin tärkeää on, että pyöräilijä näkyy liikenteessä neonväristen asusteiden ja kypärän sekä riittävien pyöränvalojen ja heijastimien ansiosta.

Syksy on hyvä aika laittaa pyöräilykalusto ajan tasalle

21.9.2022

Tuurin Pyörän syysmarkkinoilla on kovia tarjouksia pyöristä ja pyöräilyvarusteista

Taisto Järvinen

Monet mieltävät ajamisen polkupyörällä ainoastaan kesällä tapahtuvaksi kuntoliikunnaksi ja ratkaisuksi työmatkoille. Pyöräily on kuitenkin liikuntamuoto, jota voidaan harjoittaa vuoden jokaisena päivä, poisluettuna talven äärimmäiset tuiskut ja pakkaset.

Talvipyöräily onnistuu hyvin, kunhan pyörä on kunnossa ja nastarenkaat kiekoilla. Myös pyöräilijän pukeutuminen talviolosuhteiden mukaisesti on onnistuneen talvipyöräilyn perusedellytys.

Pyöräilyn erikoisliike Tuurin Pyörä on tehnyt kauppaa, jotta pyöräilijöillä olisi kalusto ajan tasalla ja varusteet kunnossa nautinnollisille pyöräilylenkeille. Niinpä Tuurin Pyörä järjestää syysmarkkinat lauantaina 24.9. kello 10 – 14. Markkinapäivän aikana on kovia tarjouksia pyöristä ja pyöräilytarvikkeista. Alan tuotteita on myös poistomyynnissä. Lisäksi tarjolla on tietoa pyöräilykaluston kunnossa pitämiseksi.

Sami Pasanen Tuurin Pyörästä sanoo, että syksyn saapuessa kannattaa tarkistaa pyörän renkaiden kunto, ja varmistua, että nastarenkaat mahdollista talvipyöräilyä varten ovat hyväkuntoiset. Pyörän valot ovat lakisääteinen juttu, joten pitää huolehtia, että pyörässä on toimivat valot edessä ja takana.

- Pyörän valot ovat iso turvallisuustekijä. Autoilijan pitää havaita pyöräilijä riittävän ajoissa, jotta liikenne on turvallista. Vaatetuksella on myös suuri merkitys siihen, että pyöräilijä näkyy tiellä. Tummia asuja ei pitäisi pukea pyörälenkeille. Heijastimia on hyvä olla riittävästi niin pyöräilijällä kuin jalankulkijalla.

- Turvalliset ja laadukkaat pyöräilyvarusteet ovat hankinta, josta on hyötyä monien vuosien ajaksi.

 

Pyöriä löytyy moneen lähtöön

Monet mieltävät pyörän hankinnan kevään jutuksi. Pyöräkaupoille lähtöä suunnitellaan sen mukaan, kuinka lumi sulaa ja aurinko nousee. Ei se juttu välttämättä aina niin mene etenkään, kun tarjoukset ovat parhaimmillaan sesongin jälkeen. Kannattaa muistaa, että hyvälaatuinen pyörä on investointi, josta ahkerallakin polkemisella ja kaluston kunnossapitämällä on iloa kymmenen vuotta, jopa pitempään. Laadukkaalla pyörällä voi hyvin huollettuna ajaa useita kymmeniätuhansia kilometrejä.

Sami Pasasen liikkeen pyörävarasto on ajan tasalla, vaikka usein puhutaan tuotteiden toimitusongelmista.

- Maastopyöriä, hybridipyöriä ja gravel pyöriä on laaja varasto. Pyöriä on sekä sähköavusteisina että ilman sähköavustusta. Sähköavusteisten pyörien suosio on jatkunut, ehkä työsuhdepyöräedunkin johdosta. Myös gravel pyörien kysyntä on ollut hyvä.

- Maastopyöristä on hyvä valikoima. Niitä on tosiharrastajille ja työmatkapyöräilijöille. Laadukkaan lenkkipyörän saa alle 1000 eurolla. Sähköavusteisia pyöriä on alkaen hintaluokasta 2200 €.

- Ajaminen maastopyörillä on lisääntynyt merkittävästi. Monet haluavat pyörälenkeille luonnon rauhaan, pois muun liikenteen ajoväyliltä. Maastopyörä on varsin monikäyttöinen väline. Sillä voi ajaa sekä pikkupoluilla että asvalttiteillä ja kaikilla teillä niiden väliltä. Travel pyörä sopii myös lähes baanalle kuin baanalle, Sami evästää.

Oma lukunsa ovat fatbiket ”paksupyörät”, jopa 4,8 tuumaa leveillä renkailla. Fatbike on hieno talvilenkkikaveri, sillä voi nimittäin ajaa talvipoluilla ja tietyn paksuisen lumivaipan päällä. Kun fatbikeen laittaa nastat alle, niin johan alkaa talvipyöräily onnistua.

Syksyllä on hyvä tarkistaa pyörän kunto ja tehdä tarvittavat toimenpiteet sekä uusia mahdollisesti ajamisen johdosta päivitystä kaipaavat osat. Mikäli pyörällä ajetaan myöhään syksyllä tai talvella, niin pyörä tarvitsee huollon ja puhdistuksen, jotta se toimii kylmempien säiden vallitessa. Ne pyörät, joilla ajetaan pelkästään kesällä, on hyvä huoltaa, jotta vältytään kevään huoltoruuhkilta.

Tuurin Pyörän syysmarkkinoilla kävijöille on kahvitarjoilu.

« Takaisin