Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Ähtärissä.

Rankkasadevaurio kevyenliikenteen väylällä Ähtärissä.

Suuret sademäärät vaurioittavat tiestöä

6.9.2023

Viimepäivien suuret sademäärät ovat vaurioittaneet tiestöä Etelä-Pohjanmaan alueen tiestöllä. Kun ojien ja tierumpujen kapasiteetti ei hetkellisesti riitä viemään vettä oikeisiin paikkoihin vesi saattaa nousta tielle ja syödä tierakenteita mennessään.

Teitä on jouduttu katkaisemaan ja korjaamaan viimepäivinä muun muassa Hirvijärventiellä Jalasjärvellä, kävely- ja pyöräilyväylillä Alavudella Kellokorventiellä ja Ähtärissä Virtaintiellä. Kohteiden korjaustyöt ovat käynnissä ja ne avataan liikenteelle mahdollisimman pian, kun korjaustyöt on saatu valmiiksi. Kohteiden päällysteiden korjaustöitä voidaan joutua tekemään myöhemmin.

Suuret sademäärät aiheuttavat reikiintymistä myös päällystetyille- ja soratieverkolle. Alueelliset maanteiden hoitourakat päivystävät kellon ympäri ja suorittavat tarvittaessa akuutteja korjaustoimenpiteitä tiestölle. Päällystetyillä teillä akuutteja paikkauksia suoritetaan maanteiden hoitourakoissa, sekä ennakoivaa paikkaustoimintaa tehdään erillisen paikkaus urakan kautta. Sorateiden tasauksista vastaavat alueelliset maanteiden hoitourakat.

Liikenteen asiakaspalvelun palauteväylä on ensisijainen palauteväylä tien kuntoon liittyvissä asioissa.

Ilmoita liikennettä vaarantavista ongelmista suoraan Tieliikennekeskuksen Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 (24/7).

« Takaisin