Vedon Matias Rinta-aho on ollut vahvassa lyöntivireessä läpi kauden. Tehoja odotetaan myös pudotuspeleissä.

Vedon Matias Rinta-aho on ollut vahvassa lyöntivireessä läpi kauden. Tehoja odotetaan myös pudotuspeleissä.

Superpesiksen pudotuspelit alkavat

26.8.2021

Tomi Olli

Miesten Superpesiksen puolivälierät pyörähtävät käyntiin huomenna perjantaina. Jatkopaikka irtoaa kolmella voitolla. Jatkopaikkaa ja samalla mestaruutta jahtaa kiivaasti Vimpelin Veto. Tätä juttua kirjoitettaessa ei ollut vielä varmuutta miltä runkosarjan sijalta Veto pudotuspeleihin lähtee. Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen kuvailee päättynyttä runkosarjaa ajoittain haastavaksi.

- Sellaista se oli hetkittäin. Olemme kuitenkin pelanneet varsinkin tulosten valossa pääasiassa varsin hyvin.

- Pelin tasomme toki notkahti hieman tiiviissä kesän pelitahdissa, mutta se on inhimillistä, sillä teimme samalla töitä juuri näitä syksyn pelejä ajatellen.

Veto pääsee ainakin tämän jutun kirjoitushetken perusteella täydellä miehistöllä kauden huipennukseen.

- On tärkeää, että joukkue on terve ja kaikki pelaajat käytettävissä. Koko joukkuetta tarvitaan varmasi loppukauden aikana, eli laaja materiaali on merkittävää.

 

Huolellisen rohkeasti

Pudotuspeleissä korostuu huolellisuus ja pienten asioiden onnistunut hoitaminen.

- Ne ovat avainasemassa, on oltava huolellinen, suoritusten laadun on pysyttävä korkeana. Nyt on aika tehdä omia parhaita juttuja, ja pelattava rohkean huolellisesti.

- Olen kokonaisuudessaan hyvin luottavainen, sillä noita edellämainittuja asioita on harjoiteltu tulevia hetkiä varten. Kone on nyt viritetty, enää tehdään hienosäätöä.

Erittäin tärkeässä roolissa on myös henkinen kantti.

- Se on merkittävää. Joukkue on osoittanut jo aiemmin, että kantti riittää. Keskitymme omaan tekemiseemme, emmekä hätkähdä siitä, mitä kentällä tapahtuu. Oleellisinta on tehdä se mitä osaamme, ja antaa muiden keskittyä omiin asioihin.

Samoilla linjoilla Niskasen kanssa Vimpelin Vedon jokeritykki Janne Mäkelä.

- Kyllähän pudotuspeleissä syke nousee ja pienten asioiden merkitys korostuu. Toki paineetkin nousevat, sillä ottelusarja on lyhyt, hereillä on oltava alusta saakka.

- Voittaminen tapahtuu pitkälti henkisellä puolella, sillä pelillisissä asioissa ei varsinkaan kärkijoukkueiden välillä ole isoja eroja.

« Takaisin