Martti Vainio, Sauli Hetekorpi ja Petri Pekkala testaavat jo Suomenselän Satasen reittejä. Veli-Matti Rantanen ja Osmo Sivén sopivat tilanteessa vaikkapa huoltojoukkoihin.

Martti Vainio, Sauli Hetekorpi ja Petri Pekkala testaavat jo Suomenselän Satasen reittejä. Veli-Matti Rantanen ja Osmo Sivén sopivat tilanteessa vaikkapa huoltojoukkoihin.

Suomenselän Satanen kutsuu pitkälle ladulle

20.1.2016

Martti Vainio, Sauli Hetekorpi ja Petri Pekkala testaavat jo Suomenselän Satasen reittejä. Veli-Matti Rantanen ja Osmo Sivén sopivat tilanteessa vaikkapa huoltojoukkoihin.

Uutuus: Ähtärissä voi hiihtää myös 50 kilometrin puolimatkan

Taisto Järvinen

Suomenselän Satanen, tiettävästi Suomen ainoa sadan kilometrin hiihdon kuntotapahtuma onnistui viime talvena niin hyvin, että Satasen kerhossa on nyt 24 kilometrien nielijää. Arvostettuun Satasen kunniakerhon jäseneksi on jälleen mahdollisuus päästä hiihtämällä 100 kilometriä maaliskuun 12. päivänä Ähtärissä.

Suomenselän Satanen on saman nimisen yhdistyksen organisoima hiihtotapahtuma. Tänä vuonna Suomenselän Satasen järjestelyjä on uudistettu siten, että perinteisellä tyylillä tapahtuva hiihto suoritetaan 50 kilometrin reitillä. Hiihdon keskuspaikka, lähtö, maali ja huoltopiste on Hotelli Mesikämmen. Matkavaihtoehtona on myös 50 kilometriä, jolla ei toki Satasen kerhoon pääse.

  • Tilanne hiihdon suhteen näyttää hyvältä. Järvet ovat jäätyneet ja lunta on sen verran, että pohjia päästään polkemaan. Toki hiihtoa varten lunta pitää tulla lisää, mutta maaliskuun 12. päivään on aikaa.
  • Pitkää hiihtoa varten kannattaa tehdä pitkiä lenkkejä. Nyt tammikuun loppupuolella pääsee hiihtämään ainakin järvien jäillä, Suomenselän Satanen ry:n puheenjohtaja Martti Vainio sanoo.

Uutta reitistöä

Liikuntatoimenjohtaja Osmo Sivén pitää hiihdon osittain uusittua reittiä hyvänä ratkaisuna.

  • Hotelli Mesikämmenen luota lähdetään kohti Myllymäkeä, jossa on ensimmäinen huoltopiste. Myllymäeltä tullaan takaisin Mesikämmeneen. Sen jälkeen reitti jatkuu Mustikkavuoren maisemiin ja siitä edelleen valtatie 18:n yli Kellomäkeen ja Hietakankaalle.
  • Kun saamme lisää lunta, niin yli 90 prosenttia reitistä voidaan ajaa isolla latukoneella.

Uusi reittijärjestely on hiihtoon osallistuville melkoinen helpotus. Enää ei tarvitse matkata lähtöpaikalle Soiniin, eikä siirrellä varusteita autosta toiseen. Myös järjestäjien työ helpottuu huollon ja reitistön osalta.

  • Tänä vuonna varusteet voi jättää Mesikämmenen tiloihin. Hotellin alueella on nyt myös hiihdon huoltopiste, joka sijoittuu runsaan 15 kilometrin kohdalle. Satasen hiihtäjille Mesikämmenen huoltopiste on sen lisäksi 50:n ja runsaan 65 kilometrin kohdalla. Reitin varrella on viisi muuta huoltopistettä. Huoltoja on alle 10 kilomerin välien. Satasen hiihtäjille on lisäksi keittoruokailu matkan puolivälissä, sanoo Sauli Hetekorpi.

Petri Pekkala sanoo Suomenselän Satasen ja satasen puolikkaan lähdön tapahtuvan samanaikaisesti Hotelli Mesikämmenen vierestä kello 8.00.

  • Maali sulkeutuu kello 19.00. Sadan kilometrin hiihtoon on siten aikaa yksitoista tuntia, jotta hiihtäjä kelpuutetaan ainaisjäseneksi Suomenselän Satasen kunniakerhoon.

Hotellinjohtaja Veli-Matti Rantanen muistuttaa hiihtopäivän illan tapahtumista Mesikämmenessä.

  • Afterski ja Showtime -bileet käynnistyvät Mesikämmenessä 12.3. kello 21.30. Ile Kallio Big Rock Bandin vauhdittamina. Hotellin tarjous Suomenselän Satasen hiihtäjille on keikka ja majoitus 62 € kahden henkilön huoneissa.

Suomenselän Satasen hiihtäneet ainaisjäsenet ovat numerojärjestyksessä Martti Vainio; Haapamäki, Sauli Hetekorpi; Ähtäri, Kalevi Leinonen; Ähtäri, Janne Muhonen; Ähtäri, Petri Pekkala; Ähtäri, Timo Mäntylä; Alavus, Henri Hetekorpi; Seinäjoki, Eero Mäkipelto; Keuruu, Jussi Roponen; Soini, Jaana Pietilä; Kangasniemi, Lasse Leinonen; Ähtäri, Seppo Viikki; Haapamäki, Allan Sarkaranta; Rintala, Jari Pölkki; Äänekoski, Tommi Terävä; Äänekoski, Mari Koivunen; Hollola, Marja Rantanen; Vantaa, Timo Hanhikoski; Rintala, Teemu Ruuska; Kalmari, Anne Rauhamäki; Kutajärvi Hollola, Tuija Rantalainen; Villähde, Jouni Ekola; Ohtola, Matti Tammisalo; Lehtimäki ja Riku Helander; Helsinki.

Suomenselän Satasesta voi tiedustella: Sauli Hetekorpi 0400 661 243 ja Martti Vainio 040 750 7800 tai juoksija-lehti.fi/tapahtumat ja http:/suomenselansatanen.sporttisaitti.com.

« Takaisin