Suomenselän Satasen puuhamiehet Martti Vainio, Kalevi Leinonen, Sauli Hetekorpi, Osmo Sivén, Petri Pekkala ja Janne Muhonen toivovat runsaasti kuntohiihtäjiä lauantaina omatoimi-Satasen laduille.

Suomenselän Satasen puuhamiehet Martti Vainio, Kalevi Leinonen, Sauli Hetekorpi, Osmo Sivén, Petri Pekkala ja Janne Muhonen toivovat runsaasti kuntohiihtäjiä lauantaina omatoimi-Satasen laduille.

Suomenselän Satanen hiihdetään omaan tahtiin

25.2.2021

Taisto Järvinen

Omatoimihiihdossa voi sujutella 100 kilometriä ja päästä kerhon jäseneksi

Vallitsevan virustilanteen johdosta on suurin osa kuntotapahtumista peruttu tai muutettu omatoimitapahtumiksi. Terveysnäkökohta huomioiden on tehty oikeaan osuvia toimenpiteitä.

Suomenselän Satanen on yksi merkittävä kuntoilutapahtuma. Ähtärissä järjestettävä hiihtotapahtuma on vuorossa ensi lauantaina 27.2. Suomenselän Satanen hiihdetään tänä talvena omatoimihiihtona.

Martti Vainio Suomenselän Satanen ry:stä sanoo, että hiihtäjille on latuja yli 30 kilometriä. Kaikki muut perinteiset Satasen ladut ovat kunnossa, paitsi ns. Myllymäen lenkki on tänä vuonna pois käytöstä.

  • Tutut reitit Hotelli-Mesikämmen - Ähtärin keskusta - Kellomäki ja paluulatu Autopirtin kautta ovat olleet loistokunnossa. Lunta on saatu lisää, joten hiihdon olosuhteet ovat entistä paremmat.
  • Omatoimihiihdossa voi reitille lähteä mistä tahansa. Hyviä paikoitustiloja autolle on mm. Hotelli Mesikämmenen alueella ja Autopirtin pihassa.
  • Varsinaisia järjestäjien ylläpitämiä huoltopisteitä ei omatoimihiihdossa ole, joten omat juomat ja eväät on hyvä varata mukaan. Ottamalla mukaan omat juomat ja pikku purtavaa, varmistutaan oikea-aikaisesta energian saannista. Huoltopisteinä on toki mahdollista käyttää Hotelli Mesikämmenen, Ähtärin Autopirtin ja keskustaajaman kahviopalveluja.

Suomenselän Satasen omatoimihiihtoon voi lähteä kello 8.00 jälkeen. Suomenselän Satanen -kerhoon on mahdollista päästä jäseneksi myös lauantain hiihdossa hiihtämällä todistettavasti 100 kilometriä. Satasen kerhoon pääsemiseksi on sadan kilometrin hiihtoon aikaa yksitoista tuntia eli kello 8 ja 19 välinen aika.

Suomenselän Satanen -yhdistyksen puuhamiehet hiihtävät lauantaina sata kilometriä, kuten ovat tehneet jokaisen tapahtuman yhteydessä, yleensä aattopäivänä. He toivovat tapaavansa tämän talven tapahtumassa runsaasti omatoimihiihtäjiä ja toivovat, että ensi talvena päästään normaalin Satasen -tapahtuman järjestelyihin.

« Takaisin