Suomen suurin Muumi-leikkipuisto odottaa jo leikkijöitä. Muumipuiston avajaisia vietetään lauantaina 18.7.

Suomen suurin Muumi-leikkipuisto odottaa jo leikkijöitä. Muumipuiston avajaisia vietetään lauantaina 18.7.

Suomen suurin Muumi-leikkipuisto on ilmainen kaikille, Muumipuiston avajaiset lauantaina

15.7.2015

Suomen suurin Muumi-leikkipuisto odottaa jo leikkijöitä. Muumipuiston avajaisia vietetään lauantaina 18.7.

Kyläkauppa on rakentanut kevään aikana Suomen suurimman Muumi-leikkipuiston Kyläkaupan sisäänkäynnin välittömään läheisyyteen, Tuurin joen rantaan.

Virallisia avajaisia vietetään lauantaina 18.7.2015 klo 13. Kello 13-17 alueella on mehutarjoilu kaikille lapsille. Kyläkaupalla vierailevat myös Muumipeikko ja Pikku Myy. Muumit esiintyvät lauantaina Kyläkaupan Keskustorilla klo 10, 12, 14 ja 16. Muumipuistossa voi myös osallistua arvontaan, johon Puuha on lahjoittanut palkinnoksi upean Muumi-keinun.

Huolella suunniteltu ja tehty

Lähtökohtana Muumipuiston suunnittelussa on ollut Muumilaakso ja sen tarinat. Alue ja leikkivälineet muodostavat Muumipuiston tarinan:

MUUMILAAKSO

Katseenvangitsija on upea Muumitalo. Muumitalon liukumäessä voi kokea vauhdin riemua ja vintille pääsee kiipeämään köysiverkkoa tai kiipeilyseinää pitkin. Pihalla olevaan Pikku Myyn jousikeinuun voi istahtaa yhdessä ystävän kanssa ja Muumipapan puuvajasta voi lasketella suoraan merenrantaan.

MERENRANTA

Merellä voi seilata laivalla ja lautalla Muumipapan kalastaessa rannalla. Leikkien välillä voi levätä hetken Muumipapan riippukeinussa.

YKSINÄISET VUORET

Yksinäisten vuorten Tähtitornista näkyy kauas merten taa. Tähtitornista voi tarkkailla tähtiä, tähystellä avaruuden vaaroja ja samalla vartioida vuoren rinteellä asustavaa Mörköä. Mörkö vaeltaa ja huhuilee vuorilla öisin. Tornista näkyy myös Muumilaakson läpi virtaavan joen rannassa telttaileva Nuuskamuikkunen.

HATTIVATTIEN SAARI

Pienimpien leikkijöiden oma alue, jonne voi purjehtia pienellä laivalla.

 

Ilmainen kaikille

 

Muumipuistolla on iso merkitys koko Tuurin kauppakylän elämyksellisyyden ja viihtyvyyden lisäämiseksi. Sympaattiset Muumi-hahmot ihastuttavat ja luovat ympärilleen hyvää tuulta. Muumileikkipuisto on kaikkien käytössä ilmaiseksi.

 

Vesa Keskinen on erittäin tyytyväinen kaikkien mukana olleiden yrittäjien yhteistyöhön Muumipuisto-hankkeessa ja kiittää erityisesti Alavuden kaupunkia, Nahkapaikkaa ja Alavuden seudun Osuuspankkia merkittävistä panostuksista ja osallistumisesta Muumipuiston tekoon.

 

Muumit valtaavat Kyläkaupan

 

Muumipuiston avajaisten lisäksi koko Kyläkauppa on täynnä Muumitunnelmaa. Tavarapuodissa on paljon erilaisia Muumi-tuotteita kyläkauppamaisin hinnoin.  Koti-osastolla kannattaa myös käydä tutustumassa Vesa Keskisen hankkimaan täydelliseen Muumimuki –kokoelmaan.

« Takaisin