Suomen Rauhanturvaajaliiton osastolla Kyläkaupalla3.-4.7.2021 klo 10-18 on mahdollista saada ajankohtaista tietoa rauhanturvaamisesta. Mukana myös Puolustusvoimien kalustoa. Kuva Pasi Lindroos

Suomen Rauhanturvaajaliiton osastolla Kyläkaupalla3.-4.7.2021 klo 10-18 on mahdollista saada ajankohtaista tietoa rauhanturvaamisesta. Mukana myös Puolustusvoimien kalustoa. Kuva Pasi Lindroos

Suomen Rauhanturvaajaliitto esittäytyy Kyläkaupalla

30.6.2021

Mitä kuuluu tämän päivän rauhanturvaamiseen ja kriisinhallintaan? Yleisön on mahdollista tulla tutustumaan siihen Tuuriin Kyläkaupalle 3.-4.7.2021 klo 10-18. Suomen Rauhanturvaajaliiton osastolla kriisinhallintaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista ovat puhumassa liiton puheenjohtaja, prikaatikenraali evp. Mauri Koskela, Vuoden Rauhanturvaajaksi valittu Katariina Lausto sekä Pohjanmaan Rauhanturvaajien nuoria kriisinhallintaveteraaneja Tero Eklundin johdolla. Kuulet heidän kokemuksistaan operaatioista Balkanilla, Lähi-Idässä, Afrikassa ja Aasiassa ja voit kysellä lisää kiinnostavista aiheista.

Puolustusvoimat on mukana tapahtumassa kalustollaan. Paikan päällä on mm. panssaroitu nelivetoinen maastoajoneuvo RG-32M, jota käytetään kriisinhallinnan partiointi- ja kuljetustehtäviin, sekä rauhanturvaajien päivittäisessä käytössä olevaa henkilökohtaista suojavarustusta. RG-32M on esillä Kyläkaupan piha-alueella ja yleisöllä on vapaa pääsy tutustumaan koko osaston toimintaan ja saamaan ajankohtaista tietoa rauhanturvaamiseen liittyen. Osastolla on mahdollisuus osallistua myös arvontaan, josta perheen nuorimmatkin voivat saada kiinnostavia voittoja.

Rauhanturvaajia jo vuodesta 1956

"Rauha tarvitsee tekijänsä", tiedottaa Suomen Rauhanturvaajaliitto omilla sivuillaan. Yhteensä noin 50 000 suomalaista rauhanturvaajaa on ollut ratkaisemassa kriisejä eri puolilla maailmaa sijaitsevissa sotatoimi- ja konfliktipesäkkeissä. Toiminnallaan nämä kriisinhallinnan veteraanit ovat hankkineet Suomelle rauhanturvaamisen suurvallan aseman. Ensimmäiset rauhanturvaajat lähetettiin Suezille vuonna 1956, josta alkaen Suomi on osallistunut yhteensä noin 70 operaatioon.

Teksti Mauri Koskela

« Takaisin