"Pallo hallussa” on yli 17 metriä korkea teräksestä valmistettu taideteos.

"Pallo hallussa” on yli 17 metriä korkea teräksestä valmistettu taideteos.

Suomen korkein teräsveistos on nyt Saarijärvellä

3.4.2024

”Pallo hallussa” on yli 17 metriä korkea teräksestä valmistettu taideteos. Saatavilla olevien tietojen mukaan Suomessa ei ole yhtään tätä korkeampaa teräsveistosta. Teos on sijoitettu aivan 13-tien viereen Saarijärven Linnan kylän kohdalla, noin 8 km Saarijärveltä itään päin.

Teos kuvaa rohkeutta ja uskoa yhdessä tekemisen voimaan.” toteaa taideteoksen luonut jyväskyläläinen kuvanveistäjä Kari Alonen.

”Pallo hallussa ”­ yhdistää teräs- ja valotaiteen

Teoksessa voi nähdä valon kantajan, tanssijan, juoksijan ja pihdit. Kirkkaana loistava pallo hehkuu kuun lailla, ja siinä yhdistyy ruostumaton teräs ja valo. Teoksesta löytyy Kari Alosen töille tunnusomaiset piirteet ja on tunnistettavaa ”käsialaa”.  Taideteoksessa on käytetty säänkestävää Cor-Ten -terästä, mitä Alonen on käyttänyt muissakin julkisissa veistoksissa.

ldea ja päätepiste samalla tehdastontilla

Ajatus teoksen toteuttamisesta syntyi elokuussa 2022, kun Alonen kuuli tehtaan varastoalueelta kierrätykseen menossa olevista teräslevyn kappaleista. ”Pallo hallussa”-teoksen synnyn mahdollisti teräksen uusiokäytön mahdollisuus ja ympärillä olevien ihmisten innostus. Kierrätetyn teräksen lisäksi teoksessa on käytetty myös Cor-Ten-terästä. Kierrätyksen toteutumista todistaa myös alun perin säiliöksi valmistettu taideteoksen jalusta. Myöhemmin keväällä jalusta viimeistellään kokoontumistilaksi.

« Takaisin