Suomeen lokakuussa Uusi BMW X1 ja rajaton ajonautinto

10.6.2015

BMW X1 uudistuu ja tuo tullessaan lisää ominaisuuksia ja ajonautintoa premium-luokan katumaastureiden segmenttiin ja jatkaa näin edeltäjänsä viitoittamaa tietä. Suomeen uutuus saapuu lokakuun lopussa.

BMW X1 on ollut todellinen menestys, jota on myyty jo yli 730 000 kappaletta. Nyt julkaistu toisen sukupolven malli pitää sisällään useita tuntuvia uudistuksia, jotka takaavat menestyksen myös jatkossa. Muotoilua on viety entistä selkeämmin BMW:n X-mallien vahvan muotoiluperinteen suuntaan. Tämän ansiosta sisätilat ovat kasvaneet ja tarjoavat nyt tuntuvasti väljemmät tilat sekä matkustajille että matkatavaroille.

Tärkeitä teknisiä yksityiskohtia ovat BMW Groupin viimeisen sukupolven moottoriteknologiaa edustavat nelisylinteriset moottorit, hyötysuhteeltaan optimoitu BMW xDrive, älykäs nelivetojärjestelmä, sekä vasta kehitetty koriteknologia. Nämä mahdollistavat sen että uutuus pystyy ylittämään monet edeltäjänsä tärkeät ominaisuudet. Esimerkiksi kulutus ja päästöt ovat peräti 17 prosenttia alhaisemmat jokaisen mallin osalta.

Näiden lisäksi tarjolla on useita innovatiivisia lisävarusteita, jotka pitävät uutta BMW X1:tä tiiviisti oman segmenttinsä paalupaikalla. Näitä ovat mm. täydelliset LED-ajovalot, dynaaminen jousitusjärjestelmä (Dynamic Damper Control) sekä Driving Assist Plus järjestelmä.

Täysiverinen BMW X-malli

Uusi BMW X1 on viimeistä piirtoaan myöden BMW X-perheen mukainen: mittasuhteiltaan jämäkän tasapainoinen, ihailtavan muunneltava, ja täyttää lisäksi premium-luokan vaatimukset. Uusi BMW X1 on edeltäjäänsä 53 mm korkeampi, mikä on tuonut sisätiloihin lisää avaruutta. Istuinten nostaminen edessä 36 millimetrillä ja takana 54 millimetrillä on parantanut näkyvyyttä huomattavasti.

Takajalkatila on polvien kohdalla kasvanut 36 mm vakioasennossaan ja jopa 66 mm. istuinta säätämällä. Samalla tavaratila on kasvanut 505 litraan, mikä on peräti 85 litraa edeltäjää suurempi. Takaistuimia muuntelemalla tilan voi kasvattaa jopa 1 500 litraan. Halutessa voi valita myös etumatkustajan penkin selkänojaltaan alas käännettäväksi, jolloin muunneltavuuden mahdollisuudet lisääntyvät entisestään.

Sisätilojen muotoilussa yhdistyvät BMW:n tavaramerkiksi muodostunut kuljettajakeskeisyys ja city-maastureille tyypillinen ajomukavuus. Vakiovarusteisiin kuuluvat ilmastointi, USB- ja AUX –liitännöillä varustettu audiojärjestelmä, sekä suomenkielinen iDrive-käyttöjärjestelmä vapaasti seisovalla 6,5 tuuman näytöllä.

BMW:n toisen sukupolven moottorit ovat tehokkaita ja taloudellisia. Yhdistelmäkulutukset vaihtelevat 6,4 litrasta 4,2 litraan ja CO2-päästöt välillä 149-109 g/km. Myöhemmin syksyllä tulee lisää moottorivaihtoehtoja, kun mallisto täydentyy sDrive16i- ja xDrive18d-malleilla.

Uuden BMW X1:n hinnat julkaistaan syyskuussa, jolloin alkaa myös ennakkomyynti. Virallinen Suomen lanseeraus on lokakuun lopussa.

« Takaisin