Lupiini -sarja tuo esimakua kukkivasta kesästä, Elina Laukkonen sanoo.

Lupiini -sarja tuo esimakua kukkivasta kesästä, Elina Laukkonen sanoo.

Suomalaista keramiikkaa Pentikiltä jo 45 vuotta

14.4.2016

Lupiini -sarja tuo esimakua kukkivasta kesästä, Elina Laukkonen sanoo.

Taisto Järvinen

Juhlavuotta sävyttävät keramiikkamalliston uutuudet ja niihin sopivat tekstiilit

Oikeasti suomalaiset tuotteet alkavat olla tänä päivänä melkoisen harvinaista herkkua, kun monet vievät tuotteiden valmistuksen ulkomaille. Ilmiö sinällään on huono juttu.

Positiivisia poikkeuksia toki löytyy vielä Suomesta. Yksi merkittävä suomalaisten tuotteiden valmistaja on Pentik Oy, jonka keramiikka valmistetaan Suomen Posiolla. Keramiikkatuotteet nimenomaan ovat ne, joilla Pentik on tehnyt itsensä tunnetuksi neljänkymmenenviiden vuoden aikana.

Pentik Oy:n juhlavuotta sävyttävät uusi keramiikkasarja ja aikoinaan hyvään suosioon nousseiden tuotteiden paluu Pentik-myymälöiden valikoimiin. Myös tekstiilipuolella on juhlavuoden uutuuksia.

Myymäläpäällikkö Elina Laukkonen Pentik Tuurin myymälästä sanoo, että juhlavuosi on keramiikan vuosi, jolloin halutaan tuoda esille kädentaitoa ja käden jälkeä. Samalla halutaan kertoa asiakkaille keramiikan synnystä Posiolla.

  • Juhlavuoden mallistossa on uusi keramiikkasarja ”Usva”, joka on Liina Harjun suunnittelema. Mallistoon kuuluvat mukit, kahvi- ja teekupit sekä kulho ja neljä erilaista lautasta. Usvan runko on sama kuin ”Kallio” -sarjassa, jonka on suunnitellut Anu Pentik. Kallio on myös uusi trendikäs astiasto, joka sopii yhdisteltäväksi Pentikin olemassa olevien sarjojen kanssa.
  • Anu Pentikin suunnittelema Kivi -sarja on otettu juhlavuoden tuotantoon. Kaamoskivi on Pentikin varhaistuotantoa, ja juhlavuoden kaamoskivi herättää muistoja sen alkutaipaleelta. Samoin ”Halla” on tehnyt paluun yli 40 vuoden jälkeen ja täydentää juhlavuoden tarjontaa. Yksi suosikeista on jo 20 vuotta tuotannossa ollut ”Vanilja”-sarja.

Aika valmistautua kesän juhliin

Kevät ja kesä ovat monien juhlien aikaa. Valmistautuminen juhliin on hyvä aloittaa ajoissa, jotta viime hetken paniikkia juhlien kanssa ei tulisi. Elina Laukkonen muistuttaa kodintekstiilien roolista kattausten ja viihtyisyyden lisääjinä.

  • Usva-tekstiilit sopivat upeasti valmistujais- tai muihin juhliin. Usva -keramiikkasarjan kanssa saa upean kattauksen. ”Kasvio” -sarja neljässä eri värissä on myös Liina Harjun suunnittelema. Sarjaan on myös oheistuotteita. Lasse Kovasen suunnittelema ”Lupiini” oheistuotteineen violetin ja vihreän väreissä on pirteä uutuus. Lisäksi on monia muita uutuuksia, joihin on hyvä tilaisuus tutustua liikkeissämme.

Pentikin kangasmyynti metritavarana on kasvanut ja saanut suuren suosion. Kangasvalikoimat ovat nyt parhaimmillaan ja liikkeistä voi hankkia pöytäliinat, verhot,kaitaliinat ja muita kodintekstiilejä haluamillaan mitoilla.

Kesätori tulee

Reilut kaksi vuotta Tuurissa toimineen Pentik Outlet -myymälän piristys on kesätori ja sen tarjoukset. Samat tarjoukset tulevat jakelualueemme Pentik Outlet -myymälöihin Palokassa ja Jalasjärvellä. Seinäjoen Asuntomessuilla pääsee myös tutustumaan Pentik -tuotteisiin.

  • Aukioloajat myymälässämme pidentyvät kesäsesongin aikana, ja liike on avoinna vappuna ja äitienpäivänä. Verkkokaupan suosio on lisääntynyt, ja verkossa voi ostaa joka päivä ja milloin haluaa, evästää Elina Laukkonen.

Yhteystiedot:

Pentik Outlet Tuuri

Onnentie 4 – 6

020 722 0388

www.pentik.com

« Takaisin