Anitta Ahonen ja Johanna Tohni.

Anitta Ahonen ja Johanna Tohni.

Stand upia roisimmalla otteella – Muija ja tosimuija Äänekosken Kartano Kievarilla

20.2.2020

Anitta Ahosen ja Johanna Tohnin muodostama stand up -duo Muija ja tosimuija saapuu esiintymään Kartano Kievarille perjantaina 14. helmikuuta. Muija ja tosimuija on stand upia ja lavakomiikkaa astetta roisimmalla otteella ja kunnon asenteella. Molemmat naiset ovat tunnettuja suorasta, paikoittain jopa roisin härskiksi yltyvästä puheestaan sekä esiintymisistään muun muassa Nelosen Stand Up -sarjassa, lukuisilla festivaaleilla ja keikkalavoilla ympäri Suomen.

Tamperelainen Anitta ”Iso A” Ahonen on pitkän linjan konkarikoomikko, jota on kuvailtu monesti jopa Suomen rääväsuisimmaksi koomikoksi. Anitta on saanut tyylinsä ansiosta myös kutsumanimen ”Tammelan Rivo-Riitta”. Anittan esiintymisessä mikään ei ole tabu, ei oma ylipaino eikä syövän sairastaminen -Anitta uskaltaa ammentaa sisältöä esiintymiseensä myös elämän varjopuolista. 

Johanna Tohni puolestaan on tuoreempi kasvo koomikkona. Pitkän uran teatterin ammattilaisena ja improvisaation taitajana tehnyt nelikymppinen äiti-ihminen on nopea puheissaan ja liikkeissään. Johanna kiertää Suomea tällä hetkellä myös Riku Suokkaan kanssa hullun hauskalla parisuhdekomedialla Mars versus Venus. Johanna vieraili ensimmäisen kerran Kartano Kievarilla Tomi Haustola in da Haus – illassa 3.1.2014, joka oli ensimmäinen talossa koskaan järjestetty stand up ilta. Kahden kovin erilaisen koomikon ilta lupaa hupia ohi mukavuusasteen ja varmasti erilaisia näkökulmia karmiviinkin elämäntilanteisiin.

Muija ja tosimuija on osa kevään aikana nähtävää Stand up Äänekoski- kokonaisuutta, luvassa on lippukilpailuja, videoita, myös Hidden Äänekoski-lähettiläät ovat mukana tapahtumien viestinnässä. – Tarkoituksena on kertoa kaupungin asukkaille, että myös omalla paikkakunnalla tapahtuu paljon näkemisen arvoista. Samalla saadaan myös matkailullisesti mielenkiintoista sisältöä, luonnehtii Äänekosken kaupungin matkailu- ja markkinointiasiantuntija Saana Peurasaari.

Muija ja tosimuija stand up -show nähdään Kartano Kievarissa perjantaina 14.2. kello 20:00.

« Takaisin