Myyntipäällikkö Tomi Majamäki muistuttaa Spraytecin tarjonnan monipuolisuudesta. Hän iloitsee myös siitä, että monet laitteiden toimittajat haluavat päästä yhteistyöhön Spraytecin kanssa.

Myyntipäällikkö Tomi Majamäki muistuttaa Spraytecin tarjonnan monipuolisuudesta. Hän iloitsee myös siitä, että monet laitteiden toimittajat haluavat päästä yhteistyöhön Spraytecin kanssa.

Spraytec palvelee ammattitaidolla

1.4.2021

Tomi Olli

 Nummelassa sekä Seinäjoen Yhdystiellä toimiva Spraytec Oy on asiantuntijaliike maalaus- ja pintakäsittelylinjojen suunnittelussa. Yritys toimittaa linjat raepuhallukseen, märkä- ja jauhemaalaukseen sekä pintakäsittelylaitteet rakennus-, puu- ja metalliteollisuudelle yksittäisistä laitteista isoihin automatisoituihin kokonaisuuksiin.

Seitsemän henkeä ja muutamia alihankkijoita työllistävän yrityksen kautta on saatavana myös kattavasti erilaisia pintakäsittelyalan tarvikkeita, varaosia sekä henkilösuojaimia niin isoille kuin pienemmille yrityksille ja urakoitsijoille. Lisäksi valikoimaan kuuluvat erikoisratkaisut ajorata- ja suojatiemerkintöihin.

 Yrityksenä Spraytec on toiminut nykymuodossaan vuodesta 2007 lähtien. Seinäjoella toiminta alkoi vuonna 2019, ja nykyisissä tiloissa kauppaa on tehty vajaa vuosi. Myyntipäällikkö Tomi Majamäki vakuuttaa asiantuntemusta löytyvän laajasti.

-Ammattitaitomme on muodostunut vuosien työn tuloksena. Yrityksemme henkilökunnalla on myös omakohtaista, konkreettista kokemusta alan tuotantotöistä, mikä on merkittävä apu palvellessamme laaja-alaista asiakaskuntaamme.

 

Huoltoa ja koulutusta

 Spraytec palvelee kaikenkokoisia yrityksiä. Meneillään oleva korona-aika on näkynyt jokin verran kaupanteossa.

-Esimerkiksi isojen linjastojen ostopäätösten vieminen loppuun on viimeisen vuoden aikana kestänyt aiempaa kauemmin, mikä on ymmärrettävää. Sen sijaan pienempien tuotteiden kauppa on ollut jopa hieman aiempaa vilkkaampaa remonttien lisääntymisen myötä.

 Spraytecille on kunnia-asia palvella asiakkaita kattavasti ja heille järjestetään tarvittaessa myös laitteiden käyttökoulusta.

-Se järjestyy tarpeen mukaan niin yksittäisen toimilaitteen kuin kokonaisen tuotantolinjan osalta. Alun käyttökoulutus takaakin helpon liikkeelle lähdön, asiakas saa siten maksimaalisen hyödyn investoinnistaan.

-Parastahan on kun asiakas tulee luoksemme uudelleen, se kertoo homman toimimisesta kumpaankin suuntaan.

 Majamäki muistuttaa asiakkaita myös huollon ja suojatoimenpiteiden tärkeydestä.

-Ennakoiva huolto on aina paras ratkaisu. Jos toimenpiteisiin ryhdytään vasta häiriön tullessa, tuo se yleensä lisäkustannuksia.

-On myös tärkeää huolehtia suojavarusteista. Tarjonnassamme onkin kattava varustevalikoima niin maalaamiseen, hiekkapuhallukseen kuin myös liuotinhöyryltä suojautumiseen.

 

Tärkeä yhteistyö

 Myyntipäällikkö sanoo yhteistyön eri tahojen kanssa olevan Spraytecin toiminnan kulmakivi. Hän antaa samalla esimerkin siitä, miten lähekkäin toimivat yritykset voivat tukea toistaan.

-Värimiesten myymälä sijaitsee aivan naapurissamme. Tämä on niin meidän kuin asiakkaiden etu, sillä naapuri myy maalia ja me taas esimerkiksi maalaukseen suuttimia ja suodattimia.

 Tärkeä osa Spraytecin yritysajatusta on myös tarjota asiakkaille neuvoja ja vinkkejä sosiaalisen median kautta.

-Koemme tärkeäksi antaa kanavillamme infoa tuotteista sekä niiden käytöstä. Tämä auttaa asiakkaitamme ostopäätöksissä sekä käytännön työssä.

 Yritys tekee yhteistyötä myös oppilaitosten kanssa luoden katseita tulevaisuuteen.

-Haluamme esimerkiksi stipendien kautta kannustaa opiskelijoita panostamaan opintoihin. Nuorissa on tulevaisuus, sillä tämän päivän opiskelijat ovat huomisen yrittäjiä ja työntekijöitä.

 Lisätietoja sekä verkkokauppa: www.spraytec.fi

« Takaisin