Pekka Kirsilä ja Tomi Majamäki esittelevät pintakäsittelyn laitteita eri teollisuuden aloille.

Pekka Kirsilä ja Tomi Majamäki esittelevät pintakäsittelyn laitteita eri teollisuuden aloille.

Spraytec Oy:n uusi toimipiste Seinäjoen Rengastiellä

14.3.2019

Taisto Järvinen

Tarjolla pintakäsittelylaitteet yksittäisistä ruiskuista kokonaisiin pintakäsittelylinjastoihin

Spraytec Oy:n Pohjanmaan toimipiste on muuttanut Seinäjoelle. Lapualla toimintansa aloittanut ja runsaat kymmenen vuotta Pohjanmaalla toiminut Spraytec löytyy nyt Seinäjoen Rengastien varrelta. Aikaisemmin toimintaa pyöritettiin varastotiloista. Yrityksellä on nyt palveleva myymälä Seinäjoen talousalueen ytimessä. Spraytecin toimipiste on myös Nummelassa. Henkilökunnan määrä on yhteensä kymmenen.

Spraytec on maalaamoteknologian erikoisliike, jonka työsarkaa ovat pintakäsittelyn laitteet ja ratkaisut. Yritys toimittaa pintakäsittelyn laitteita yksittäisistä ruiskuista kokonaisiin pintakäsittelylinjastoihin. Valtaosa asiakkaista on metalli- ja puualan yrityksiä sekä toimijoita usealta alalta, joissa erilaisia maalaamoteknologian välineitä käytetään. Kasvava asiakasryhmä ovat urakoitsijat, jotka tekevät mm. rakennusten julkisivujen saneerauksia sekä teiden ja paikoitusalueiden viivamaalauksia.

Seinäjoella Spraytecin toiminnasta vastaavat Pekka Kirsilä ja Tomi Majamäki sanovat, että liikkeestä löytyvät märkä- ja jauhemaalauksen välineet ja ratkaisut. Samoin tarjolla ovat välineet hiekkapuhallukseen, maalattavien pintojen esipesuun sekä kemiallisiin pesuihin.

  • Asiakkaitamme ovat isot ja pienemmät toimijat, ja myös kansainvälistä liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä. Olemme erikoisliike ammattilaiselta ammattilaiselle. Kuluttajamyyntiä meillä ei ole.
  • Tämän alan liiketoiminnalla pitää olla jatkumo ja toimiva jälkimarkkinointi. Palvelukonseptimme sisältää huoltotoiminnan ja varaosien toimitukset.
  • Henkilökohtaiset ja työntekoon soveltuvat suojavarusteet ovat yhä tärkeämmässä roolissa. Meiltä löytyvät alan töihin tarvittavat suojavarusteet, esimerkiksi liuotinhöyryltä suojaamiseen, betonipintojen hiekkapuhallukseen, suihkupuhdistuksiin ja tietenkin varsinaisiin maalaustöihin, Tomi Majamäki ja Pekka Kirsilä sanovat.

Opastus ja koulutus laitteen mukaisesti

Kaikissa laitteissa ja koneissa on kuluvia osia, niin myös pintakäsittelylaitteissa. Laitteiden käytöstä annettava opastus ja käyttökoulutus ovat keino välttyä laitteiden vaurioilta.

  • Tarvittaessa annamme laitteiden hankkijoille opastuksen. Linjastotoimituksen yhteydessä käymme paikan päällä, jolloin koko linjasto käydään läpi toimivuuden varmistamiseksi. Laitteiden pienempiä huoltotöitä teemme toimipaikassamme. Isompien kohteiden huoltotyöt tehdään siellä, missä laitteet ovat.
  • Ennakoiva huolto on aina edullisempi, kuin huolto mahdollisen toimintahäiriön jälkeen. Hyvä ohje maalauslaitteille on, että ne pestään aina käytön jälkeen, jolloin ne toimivat jälleen huomenna. Ammattimies pitää laitteet kunnossa, ja meiltä saa lisäohjeita, Majamäki ja Kirsilä kiteyttävät.

Maaleja ja pinnoitteita kehitellään jatkuvasti ympäristöystävällisemmiksi, jolloin ne asettavat vaatimuksia myös laitteille.

Maalien ja muiden käytettävien tuotteiden toimittajat antavat materiaaleihin tarvittavan opastuksen. Spraytecistä painotetaan, että koulutus on yleisesti tarpeellinen. Ei oppi ojaan kaada, kun maalaus voidaan tehdä myös yhdellä maalauskerralla. Opastuksen myötä saadaan parempi siirtosuhde, eli materiaalin hukkaprosentti mahdollisimman pieneksi ja parempi maalausjälki sekä lyhyempi läpimenoaika ja suodattimien kulutus vähäisemmäksi.

Osakas Pekka Kirsilän pintakäsittelylaitemyynti alkoi vuonna 1989 osoitteessa Rengastie 35, eli Spraytecin naapurissa. Tomi Majamäki on tehnyt alalla töitä noin 20 vuotta.

Spraytec Oy

Seinäjoen toimipiste

Rengastie 31

60120 Seinäjoki

0400 565 848

040 734 6599

www.spraytec.fi

« Takaisin