Snowcrossin SM-osakilpailuun liittyen Sotkan rata-alueella pidettiin ensimmäinen katselmus ja alkupalaveri äskettäin Vas. Jorma Keski-Äijö (KauhUA), Niku Latva-Pukkila, Karisamuli Korpela (KauhUA), Juji Loukko (Team Loukko.com), Markku Nummijoki ja Henry Korpela (KauhUA). Kuva: JP Laitio-Ramone.

Snowcrossin SM-osakilpailuun liittyen Sotkan rata-alueella pidettiin ensimmäinen katselmus ja alkupalaveri äskettäin Vas. Jorma Keski-Äijö (KauhUA), Niku Latva-Pukkila, Karisamuli Korpela (KauhUA), Juji Loukko (Team Loukko.com), Markku Nummijoki ja Henry Korpela (KauhUA). Kuva: JP Laitio-Ramone.

Snow Cross 2023 SM-osakilpailu Kauhajoella maaliskuulla

23.11.2022

Karisamuli Korpela, teksti

Moottorikelkkailun SM-sarjoista snowcrossissa kisataan tulevan kauden 2023 mittaan neljällä paikkakunnalla. Ykköset -lukijapeitolla niistä yksi tapahtuu Kauhajoella Sotkan Moottoriurheilualueen rallicross/jm-radalle rakennettavalla alustalla joko luonnonlumella ja/tai alueen lumettajilla tehdyillä pohjilla. SM-sarja 2023 kisataan neljällä osakilpailulla, joista kolme lähempänä napapiiriä ja yksi siis etelämpänä Talvisodan aikaisessa Suomen varapääkaupungissa. Sarja on tarkoitus korkata tammikuun lopulla 28.-29. päivinä Rovaniemellä. Seuraavaksi helmikuun 11-12. päivinä kisataan Parikkalassa ja sitten onkin vuorossa Kauhajoen Moottorikelkkailijat ry:n sekä  yhteistyötahojensa vuoro maaliskuun 18-19. päivinä. Lopuksi viimeistään sarjan päättävässä Hyrynsalmen Ukkohallan osakilpailussa huhtikuun 21-22. päivinä saadaan jyvät erotettua akanoista.                                                                                                                                    

Kisaisännyydellä pitkät perinteet

Kauhajoen Moottorikelkkailijat ry tuli yhdistyksenä paikkakunnan pitkällä ja edelleen vireällä moottoriurheilukartalla tutuksi muun muassa hyvin onnistuneena Pohjanmaa Sprint Cupin kisaisäntänä Kauhajärven koulun lähimaastossa muutamien vuosien aikana. Tuolloin yksi voittajista oli myös muuan Mikko Osmo teini-ikäisenä koulupoikana, nykyisin J&J Loukon asentajana. Hän oli kotiseuran kasvatti ja myöhemmin snowcrossissa moninkertainen suomenmestari ja -mitalisti, joka on kisaillut menestyksellä myös kv -tasolla. Ja laittanee kypärän päähän myös tulevana kautena huolimatta viime kauden pahasta loukkaantumisesta. Nämäkin taustat ja koko ajan kasvava harrastajien määrä innoitti mainitun yhdistyksen anomaan SM-kisaisännyyttä.                                                                                                                - Me harkitsimme ensin kaikki asiaan liittyvät järjestelyt ja mahdollisuudet onnistua kisaisäntänä. Lopuksi teimme päätöksen hakea SM-osakilpailua, joka sitten myös myönnettiin, kertoo ry:n puheenjohtaja Markku Nummijoki.                                                                                                                                              

Sotkan Urheilupyhättö lähellä

Hän on hyvillään siitä, että kun pääkonttorilta oli kisa-isännyys myönnetty, omat järjestelyt ja yhteistyötahojen kosimiset ovat onnistuneet hyvin.                                                                                                         

 - Tietysti ensimmäinen kohde oli Kauhajoen Urheiluautoilijat ry, jolla on hallintaoikeus, mutta myös vastuu  jokamiesluokan, rallicrossin ja kartingin radoista sekä  varikoista. Ja juuri näitä me tarvitsemme kilpailun läpivientiin, Nummijoki tähdentää.                                                                                                                       

 - Järjestelyistä ja yhteistyöstä päästiin helposti sopuun ja seuraavaksi kisalle haettiin alueen maapohjien omistajan myötämielistä otetta. Niinpä kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkila oli myös paikalla, kun Kauhajoen UA:n ja Moottorikelkkailijoiden muutamat edustajat pitivät tapahtumaan liittyen ensimmäisen yhteisen tapaamisen itse kisa-alueella.                                                                                                                                          

- Onhan se hienoa, että Sotkan Urheilualueen käyttö lisääntyy tälläkin saralla lähes ympärivuotiseksi ja kaupungin teknisen lohkon toimijoilla tulee olemaan siinä oma roolinsa esimerkiksi radan rakentelussa, mainitsi Latva-Pukkila.

« Takaisin