Seinäjoen Ossi Kumpula tavoittelee ärjyn näköisellä Ford Mustangilla voittoja V8 Thunder Cars -autojen luokasta.

Seinäjoen Ossi Kumpula tavoittelee ärjyn näköisellä Ford Mustangilla voittoja V8 Thunder Cars -autojen luokasta.

SM-ratakauden finaalit nyt viikonloppuna Vetelin Kemoralla

2.9.2015

Seinäjoen Ossi Kumpula tavoittelee ärjyn näköisellä Ford Mustangilla voittoja V8 Thunder Cars -autojen luokasta.

Rata-ajon SM-kausi huipentuu tulevana viikonloppuna 5.-6. syyskuuta Kemoran moottoriradalla Vetelissä. Vetelin ja Ylivieskan Urheiluautoilijoiden isännöimissä kisoissa ovat mukana kaikki SM-ratasarjan luokat, sekä lisäluokkina Touring Cars Open ja Gran Turismo. Ratakauden päätökseen odotetaan reilua sataa kilpailijaa.

  SM-ratakisoissa on edellisissä osakilpailuissa nähty värikästä rata-autoilua, eivätkä finaalikisat varmaankaan tee poikkeusta kauden rytmiin. Tapahtumat radoilla ja osin myös radan ulkopuolella ovat olleet ajoittain niin kiihkeitä, että autourheilun kattojärjestö AKK ei ole pysynyt vauhdissa mukana. Luokkien pistetilanteita ei ollut tarjolla vielä viime viikonloppuna. Ainoastaan Legends Trophy -sarjan pistetaulukko on kunnossa.

 

Kumpula haastaa

  Isojen koppiautojen V8 Thunder Cars -luokassa kärkipaikkoja ovat kauden aikana hallinneet Jari Nurminen ja Toni Lähteenmäki. Seinäjoen Ossi Kumpula lähti Vauhtiajoissa Seinäjoella haastamaan Etelän miehiä, mutta lipsautti Mustanginsa ratavalleihin. Alastaron kisat jäivät Kumpulalta väliin, mutta Kemoralla seinäjokelainen aikoo iskeä uudelleen.

  -Paljon on ollut tekemistä, mutta yritys on kova. Kisaviikolla on vielä työmaana katteiden sovitusta. Haluan päättää tämän rikkinäisen kauden ehjään viikonloppuun Kemoralla. Lähden ajamaan voitoista. Ne antaisivat hyvän pohjan ensi vuodelle, Kumpula naulaa.

  Thunder Cars -autojen pikkuserkut, jenkkivalmisteiset Legendsit päästelevät Kemoralla viikonlopun aikana kolme finaalia. Legendsien ensimmäisessä kilpailussa on pelissä normaalia kovemmat panokset. Kisa on Legendsien MM-pisteistä ajavien kuljettajien tämän kauden pääkilpailu Suomessa.

  SM-ratasarjan suurimpana luokkana esiintyvä Legends Trophy on saanut liikkeelle myös herrat Legendsien pääkonttorista Amerikasta, josta Kemoralle saapuu kahden hengen delegaatio.

 

Westman vahvoilla

  Mikäli V1600 -luokassa mennään yhtään samoilla säädöillä kuin kauden aiemmissa kisoissa on kokkolalainen Emil Westman vahvoilla kotikentällään Kemoralla. Westman on hoitanut itsensä kauden aikana luokan kärkipaikoille selvästi ajamalla.

  SM-ratasarjan vakioluokat Formula Ford, Extreme Race ja Turbo 1600 -luokka nähdään luonnollisesti mukana kilpailuissa sekä lauantaina, että sunnuntaina. Useimmista aiemmista ratakisoista poiketen ratakuormurit eivät ole nyt mukana Kemoralla.

  Ratakapinat Kemoralla käynnistyvät lauantaina aika-ajoilla klo 9:00. Kilpailulähtöihin päästään käsiksi klo 12:40. Sunnuntaina rata aukeaa lämmittelyajoille klo 9:30 ja ensimmäiseen finaaliin lähtövalot sammuvat klo 11:30.

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin