SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi, liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki, tekninen johtaja Richie Dorman ja päävalmentaja Alexei Eremenko (mikrofoni kädessä) kertoivat tiedotustilaisuudessa SJK:n muutoksista ja toimintamalleista sekä kauden 2019 joukkueen rakentumisesta.

SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi, liiketoimintajohtaja Sami-Petteri Kivimäki, tekninen johtaja Richie Dorman ja päävalmentaja Alexei Eremenko (mikrofoni kädessä) kertoivat tiedotustilaisuudessa SJK:n muutoksista ja toimintamalleista sekä kauden 2019 joukkueen rakentumisesta.

SJK menee nyt eteenpäin ja ammattimaisempaan suuntaan

5.12.2018

Taisto Järvinen

Päävalmentaja Alexei Eremenkon tähtäimessä nuoria ja kehityskykyisiä pelaajia

Seinäjoen Jalkapallokerhon harjoituskausi kohti kesän 2019 liigakautta on käynnistynyt. Päävalmentaja Alexei Eremenko sanoo tulevan kauden tietävän menoa eteenpäin ja ammattimaisempaan suuntaan. Hän painottaa, että suunta ei koske pelkästään joukkuetta, vaan koko seura ottaa askelia kohti entistä ammattimaisempaa toimintaa.

  • Mielestäni tämä on oikea suunta. Kun teemme asioita näin, ei yksittäisellä kaudella ole niin suurta merkitystä, vaan seuran ja toiminnan kokonaisuudella. Seurat voivat ostaa pelaajat yhdeksi kaudeksi ja saada siten kenties parempia tuloksia. Se ei kuitenkaan ole tämän seuran strategia, vaan haluamme kehittää kokonaisuutta. Haluamme kehittää pelaajia ja joukkuetta pitkäjänteisesti.

SJK:lla on sopimukset 15 pelaajan kanssa. Koossa on kehityskelpoinen perusrunko ja viime kauden jäljiltä nälkäisiä pelaajia, joilla on halu menestyä ja auttaa myös toisiaan menestymään.

  • Tarvitsemme joukkueeseen ehkä 4 – 5 uutta vahvaa pelaajaa, joiden etsintä on parhaillaan menossa. Katselemme heitä Suomesta ja ulkomailta. Olemme miettineet tarkkaan sen, mille paikoille heitä halutaan ja mitä ominaisuuksia heillä halutaan olevan. Meillä ei ole kiire tehdä päätöksiä, vaan teemme valinnat huolella.

Eremenko näkee fysiikkavalmentaja Mikko Kujalan tulon mukaan SJK:n tiimiin tervetulleena uudistuksena. - Tämä on uusi asia Suomessa ja uudenlainen konsepti myös itselleni. Tämä on myös merkittävä askel kohti ammattimaisempaa seuratoimintaa.

Merkittäviä uudistuksia

SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärven perusajatus on, että seura on rakennettu pysymään. Sarajärvi painottaa ammattimaisempaa suuntaa ja seuran johtamista pidemmällä ajanjaksolla.

  • Olemme pyrkineet tekemään kaikista osa-alueista mittavia. Jokainen osa-alue; toimisto, markkinointi, urheilujohtaminen, akatemia ja fyysinen valmennus tietävät tavoitteensa ja tietävät miten niitä mitataan. Ne ovat nimenomaan toiminnallisia mittareita, ei niinkään sellaisia, miten olemme sijoittuneet sarjassa.
  • Kehitystä on tapahduttava jatkuvasti. Näihin osa-alueisiin on valittu uusi johto. Heidän tehtävänä on johtaa omaa tekemistä. Seura näyttää suunnan ja tavoitteet, SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi sanoo.

SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman sanoo seuran haluavan toimintaan ihmisiä, jotka asettavat SJK:n ja joukkueen etusijalle.

Dorman sanoo, että seura haluaa tarjota pelaajille parhaat mahdollisuudet menestyä ja tulla paremmiksi urheilijoiksi sekä auttaa heitä saavuttamaan voittoja ja onnistumisia. Ensimmäiseksi hänen osastonsa keskittyy edustusjoukkueeseen, mutta kaikki seuran joukkueet käydään läpi akatemiasta junioreihin.

Liiketoimintajohtajana aloittanut Sami-Petteri Kivimäki sanoo SJK:n olevan mielenkiintoinen konserni, jossa yhtenä osiona on huippu-urheilu ja sen tukena laadukas akatemia. Lisäksi uusi huippuluokan stadion antaa mahdollisuudet järjestää tapahtumia monipuolisesti. Kaikki tämä vaatii uudenlaista lähestymistapaa.

  • Konsernin liiketoimintojen ja ihmisten yhteistyön lisääminen ovat olleet tärkein teema. Jatkossa meillä toimii yksi yhteinen myyntiorganisaatio, joka vastaa koko myynnistä.
  • Rakenne on keskiössä, kun puhutaan koko konsernista ja urheilutoiminnasta. Meidän toimivan johdon pitää pystyä luomaan alusta ihmisille, että he pystyvät olemaan parhaimmillaan, tehokkaita ja tuottavia SJK-konsernille. On tärkeää, että he nauttivat työstään ja kokevat olevansa ylpeitä ollessaan osa tätä kokonaisuutta, Kivimäki kiteyttää.

« Takaisin