Sari Koivunen sanoo Betty Boo -peiliasetelman PikkuAmerikan kahvion sisustuksessa olevan yksi viesti talon tyylistä.

Sari Koivunen sanoo Betty Boo -peiliasetelman PikkuAmerikan kahvion sisustuksessa olevan yksi viesti talon tyylistä.

50-luvun tyylin Nostalgic Art -tuotteet tuovat tuulahduksen ”jenkeistä”, Sari Koivunen sanoo.

50-luvun tyylin Nostalgic Art -tuotteet tuovat tuulahduksen ”jenkeistä”, Sari Koivunen sanoo.

Sisustuskahvila PikkuAmerikka Töysässä on uusi pirteä yritys

14.7.2016

Sari Koivunen sanoo Betty Boo -peiliasetelman PikkuAmerikan kahvion sisustuksessa olevan yksi viesti talon tyylistä.

  • Retrohenkiset kalusteet ja Amerikan tyyli tuovat uudenlaisen tuulahduksen Töysään

Taisto Järvinen

Töysän keskustaajamassa juhannusviikolla ovensa avannut Sisustuskahvila PikkuAmerikka on piristävä poikkeus alalla tutuksi tulleesta tyylistä. Sisustuskahvilan kalustus on kuin suoraan ”isosta lännestä”. Sisustustuotteilla ja matkamuistoilla varustetun myymälän valikoimista henkii sama Amerikan tyyli.

Sisustuskahvila PikkuAmerikkaa voidaan kuvata sanoilla pirteä tuulahdus ja positiivinen poikkeus. Mitään erikoista tai luksusta ei Sisustuskahvilan miljöössä ole tavoiteltu. Riittää, että miljöö on erilainen, pirteä ja mielenkiintoa herättävä, lähinnä 50- ja 60-lukujen jenkkityyliin sisustettu.

Yrittäjä Sari Koivunen sanoo idean amerikkalaistyylisestä kahvio-myymälästä tulleen hänen puolisonsa Jussi Jupon jenkkiharrastuksen innoittamana. Kun Juppo vielä omistaa aikoinaan Heinosen Nahkatehtaan tiloina toimineen kiinteistön, ja kiinteistöön tehtiin mittava remontti, niin tilat yritystä varten olivat kunnossa.

  • Merkittävänä tavoitteena on saada Sisustuskahvila PikkuAmerikan myötä lisää toimintaa ja palveluja Töysän taajamaan. Täällä on kuitenkin vielä mm. kauppa, pankki ja viereinen Töysän Kenkätehdas. Myös koulu ja päivähoitopalvelut ovat hyvällä mallilla, niinpä kylällä luotetaan tulevaisuuteen.

  • Amerikanautoharrastajia, motoristeja, matkailijoita sekä turisteja houkutellaan tänne idylliseen ympäristöön. Saamme pian tienvarsikyltin valtatie 18:n varteen, joka toivottavasti kääntää monen ajoneuvon nokan kohti Töysän taajamaa.

  • Kahvio on kooltaan noin 60 neliömetriä. Asiakaspaikkoja löytyy 30 ja lisää järjestyy tarvittaessa. Kahviosta on saatavana kahvin ja virvokkeiden lisäksi makeat leivokset, pikkusuolaista, sämpylät ja piirakoita. Torstaisin meillä on pullapäivä, jolloin leivomme pullaa niin, että asiakas saa ostaa kotiinsa tuoretta tarjottavaa. Myös muita kahvilatuotteita voi ostaa kotiin, ja leivomme tilauksesta esimerkiksi täytekakkuja. Minetin irtojäätelö tulee meille heinäkuun aikana.

Sisustustekstiilien ja muiden sisustustuotteiden myymälä on toinen puoli yritystä. Tarjolla on ruotsalaisia Sveanefors -sisustustekstiilejä sekä retrohenkisiä amerikkalaistyylisiä Nostalgic Art -piensisustustuotteita. Liikkeen hyllyistä löytyy ratkaisuja oman kodin sisustuksen lisäksi mm. tuliaisiksi ja lahjaesineiksi. Sisustustuotevalikoimaan on tulossa lisää artikkeleja.

Kaikki sisustustuotteet ovat uutta tavaraa. Sari Koivusen toiveena on päästä ”jenkkeihin” valoitsemaan ns. vanhaa tavaraa liikkeen valikoimiin. Myös paikallisia tuotteita sopii myymälään.

Asiakkaita Sisustuskahvila PikkuAmerikassa palvelee yrittäjän lisäksi Päivi Juntunen.

Suunnitelmia on

Entisen nahkatehtaan kiinteistön noin 1000 neliömetriä mahdollistaa hulppeasti tilaa myös muulle toiminnalle, niinpä Sari Koivusella on valmiita suunnitelmia ja uusia itää mietinnässä. Esimerkiksi naisten iltoja, Amerikan iltoja ja livemusiikkia on tulossa.

  • Kahvilan yläkerrassa on valmistunut vuokratiloja lapsille. Heidän käytössään on 70 neliön tilat. Yhdet onnistuneet syntymäpäiväjuhlat on jo pidetty.

  • Syksyn aikana remontoidaan aikuisille tarkoitettu vuokratila, joka on kooltaan noin 160 neliömetriä. Tiloja voi vuokrata monenlaiseen tarkoitukseen, esimerkiksi kokouksiin ja syntymäpäiväjuhliin. Tiloja on tarkoitus vuokrata tarjoilujen kera, jos asiakas niitä haluaa tai pelkästään tilan voi vuokrata.

  • Itse tehdyt hampurilaiset tulevat kahvioon heinäkuun aikana. Keittolounasta on meiltä kysytty, ja se on nyt mietinnässä.

  • Majoitustilaa tähän saa lisäkunnostuksen jälkeen, ja sitä myös pohditaan. Majoitukselle on kesällä selkeästi kysyntää, kiteyttää Sari Koivunen.

Sisustuskahvila

PikkuAmerikka

Keskustie 39

63600 Töysä

044 970 5716

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin