Silja Timonen

Silja Timonen

Sini hankkii uuden tutkinnon työn ohessa opiskellen

11.10.2018

Silja Timonen

Järviseudun ammatti-instituutti järjestää Töysässä merkonomikoulutusta nyt myös monimuotoisesti toteutettuna. Koulutus on suunnattu aikuisille.

Jos kaupallinen ala kiinnostaa ja opiskelu sopii elämäntilanteeseesi, vielä ehdit koulutukseen mukaan, vakuuttaa ryhmän vastuuopettaja Kari Kiikkala.  Jos sinulta on jäänyt merkonomiopinnot kesken tai haluat vain suorittaa yhden tutkinnon osan, sinulle avautuu nyt erinomainen tilaisuus opiskeluun.  Myös yrittäjät, ammatinvaihtajat tai työttömät voivat päivittää koulutuksen kautta osaamistaan tai suorittaa koko tutkinnon. Koulutukseen on mahdollisuus osallistua työn ohessa, sillä lähipäiviä on keskimäärin 4 kuukaudessa ja muut opinnot opiskelija suorittaa itsenäisesti pääasiassa verkko-opintoina. Koulutukseen kuuluu myös työpaikalla oppimista, jonka voi suorittaa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Töysän kauppakeskus ympäristöineen tarjoaa hyviä alan työssäoppimispaikkoja.

Alavutelainen Sini Timonen hakeutui syksyllä alkaneeseen koulutukseen ja opiskelee nyt työn ohella merkonomiksi.  Hän pitää opiskelutapaa elämäntilanteen kannalta sopivana. Tällä hetkellä Sini toimii lyhytaikaisessa työsuhteessa ja opinnot työn ohessa ovat alkaneet hyvin. Opiskelu Jamissa tapahtuu joustavasti ja aikaisempi osaaminen koulutuksen sekä työkokemuksen osalta on huomioitu opiskeluaikaa lyhentävänä tekijänä. Sinin mielestä on hyvä hankkia ammatti ja saada pätevyys kaupalliselta alalla. Koulutus on myös sopivan matkan päässä kotoa.  Yksi tutkinnon osa toteutetaan  joustavasti lauantaina, kun työstä on vapaata. Osittain koulutus on verkko-opintoja ja tehtävissä kunkin aikataulun mukaisesti.

Koulutukseen voi hakeutua edelleen JAMI:n verkkosivujen kautta www.jamin.fi tai suoraan oppilaitokseen vapaamuotoisella hakemuksella todistusjäljennöksineen. Jamin Töysän toimipisteessä järjestetään merkonomi- ja datanomikoulutusta myös perinteisesti lähiopiskeluna. Näissäkin ryhmissä on vielä tilaa, muistuttaa Kiikkala.

« Takaisin