Hypnoterapeutti ja Sinfonian toiminnasta vastaava Kari Tuomaala kertoo että asiakaspalvelutiskillä voi hoitaa varaukset ja maksaa hoidoista. Kuvassa myös toimistovirkailija Päivi Ikola.

Hypnoterapeutti ja Sinfonian toiminnasta vastaava Kari Tuomaala kertoo että asiakaspalvelutiskillä voi hoitaa varaukset ja maksaa hoidoista. Kuvassa myös toimistovirkailija Päivi Ikola.

Sinfonia Seinäjoella - Integroituneen lääketieteen hoitopalvelukeskus

27.3.2024

Vivi Triballi

Asiakkaiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpito ja edistäminen on tärkein tavoite, kun puhutaan hoitopalvelukeskus Sinfoniasta Seinäjoella. Sinfoniassa toimii tällä hetkellä itsenäisinä yrittäjinä lähes 30 ammatinharjoittajaa ja heidän kauttaan toteutuu noin 90 erilaista hoitomuotoa.

 • Täysin suomalaisomisteinen Sinfonia Oy perustettiin viiden yrittäjän joukolla joulukuussa 2006. Varsinainen toiminta alkoi 5.3.2007, kun halutut tilat saatiin vuokrattua. Koska kaikki toimivat itsenäisinä ammatinharjoittajina, he määrittelevät omat hoitohintansa ja palvelunsa, kertoo Sinfonian alkuperäisiin perustajiin kuuluva ja yrityksen toiminnasta vastaava idean isä Kari Tuomaala.

Sinfoniassa on yhteinen ajanvarausjärjestelmä, jonka kautta asiakkaat voivat varata aikaa erilaisiin hoitoihin. Myös maksu tapahtuu Sinfonian palvelutiskillä.  Tuomaalan mukaan Sinfoniaan valitaan ammattitaitoisiksi todettuja hoitajia tarjoamaan palveluitaan.

 • Kaikki yrittäjät ovat oman alansa hyvin hallitsevia.Samoja hoitoja voi tarjota useampikin hoitaja, mutta hoidon sisällöissä saattaa olla eroavaisuuksia, valaisee Tuomaala.

Sinfonian tilat löytyvät helposti, sillä ne ovat asemalla sijainneen vanhan kiinteistön vastapäätä, entisissä Omena – hotellin tiloissa.

 • Sinfonia – yrityksen vanhan kiinteistön käyttö loppui, kun rakennuksen purkamisesta päätettiin, kertoo Tuomaala ja selittää, että Omena-hotellin tilat kunnostettiin perin pohjin Sinfoniaa varten ja nykyisissä tiloissa on toimittu jo pari vuotta.

Monen alan yrittäjiä

Nykyään Sinfoniassa toimii kymmeniä hoitoalan yrityksiä.

 • Laajan hoitotarjonnan lisäksi Sinfoniassa on myös Synlab Oy:n laboratoriopalvelut, erikoislääkärin vastaanotto, 2023 perustettu uuden ajan hierojakoulu, kahvio ja hoitoalan tarvikkeiden myynti, luettelee Tuomaala.

Hän on itse työskennellyt Sinfoniassa alusta saakka ja on yksi harvoista täysammattimaisesti alalla toimivista hypnoterapeuteista Suomessa. Tuomaala hoitaa muun muassa riippuvuuksista tai stressitiloista kärsiviä ja erilaisia neurooseja sekä unettomuutta potevia asiakkaita.

 • Asiakkaita on eri puolilta maata ja tarjoan myös internetin välityksellä etävastaanottoja, joita olen tehnyt jo muutamien vuosien ajan.

Myös yrittäjissä on kaukaakin Sinfoniaan tulleita.

 • Meillä on käynyt pitkään esimerkiksi yleislääketieteen erikoislääkäri Helsingistä saakka ja osteopaatti Tampereelta, mutta yrittäjiä on eri toimialoilla myös useita täältä Pohjanmaan kunnista, kertoo Tuomaala.

Jos tarvitsee hierontaa, fysioterapiaa, jäsenkorjausta, jalkahoitoja, tai vaikkapa apua vauvan koliikkivaivaan, palvelu löytyy Sinfoniasta.

 • Meillä on yrittäjiä, jotka tarjoavat kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtääviä palveluita ja parhaiten saa käsityksen tarjonnastamme, kun käy verkkosivuilla (sinfoniaoy.fi) tutustumassa, Tuomaala ehdottaa.

Vaikka hoitajatkin välillä vaihtuvat, on Sinfoniassa yhä kolme alusta saakka toiminutta yrittäjää. Pääsääntöisesti hoitajat ovat toimineet Sinfoniassa vuosien ajan.

 • Osa alkuperäisistä yrittäjistä on jo jäänyt eläkkeelle ja jotkut voivat lähteä esimerkiksi opiskelemaan, mutta tilalle on aina saatu uusia yrittäjiä. Olemme valinneet yrittäjät huolella ja tiedämme, että Sinfoniassa on vahvaa osaamista, Tuomaala huomauttaa.

Tulos tasaista vuosien varrella

Sinfoniassa käy kuukausittain satoja asiakkaita. Yritys on pohjimmiltaan suuria voittoja tavoittelematon, mutta tehnyt Tuomaalan mukaan tasaista tulosta. Siksi yhtiössä onkin ollut helppo panostaa myös yrittäjien viihtyvyyteen.

 • Meillä ei ole jaettu omistajille osinkoja eikä hallituksen jäsenille matkakorvauksia tai kokouspalkkioita, mutta olemme tukeneet yrittäjiä esimerkiksi markkinointikustannuksissa. Meillä on myös yhteisiä palavereja, joissa suunnitellemme ja kehitämme yhteisesti toimintaamme.

Sinfonian tiloihin on lisäksi suunniteltu kaikkia yrittäjiä palvelevia yhteistiloja.

 • Meillä on pyykkikeskus, jossa on koneet ja pesuaineet ja jokainen voi tarvittaessa käyttää niitä. Lisäksi ovat sosiaalitilat, keittiö, taukotupa, lepohuone ja suihkutilat, luettelee Tuomaala ja muistuttaa, että kaksi toimistovirkailijaa on palkattu kaikkia yrittäjiä varten.

Tuomaala on hyvillään myös kanta-asiakkuuksista.

 • Sinfonialle on muodostunut paljon kanta-asiakkuuksia, niin yksittäisistä asiakkaista kuin eri yrityksistä, jotka ovat tehneet Sinfonian kanssa yhteistyösopimuksen siitä, että heidän työntekijänsä käyttävät Sinfonian palveluita, joista yritykset sitten maksavat osan.

« Takaisin