Siltapelimannit on vuoden 2019 Speliyhtye.

Siltapelimannit on vuoden 2019 Speliyhtye.

Siltapelimannit Vaasasta vuoden 2019 Speliyhtye

8.11.2018

Eteläpohjalaiset Spelit kansanmusiikkiyhdistys ry nimeää jokaiseksi toimintavuodeksi vuoden Speliyhtyeen. Tapa on ollut jo 1980-luvun alusta alkaen. Vuodesta 1995 alkaen Speliyhtye on julkistettu Pyhäinpäivän soitoissa Karijoella.

Tänä vuonna yhdistyksen hallitus nimesi vuoden 2019 Speliyhtyeeksi Siltapelimannit Vaasasta.

Siltapelimannit on perustettu vuonna 1997 Vaasa-opiston kansanmusiikkiryhmäksi. Perustaja on Bo Lund, Vaasan Kuula-opiston harmonikansoiton opettaja. Bo myös keksi orkesterin nimeksi Siltapelimannit Maasillasta, jonka vieressä Vaasa-opisto tuolloin sijaitsi. Bo Lundin jälkeen orkesteria veti Sanne Tschirpke, kansanmusiikkia harrastanut Vaasan yliopiston saksankielen lehtori. Sannen jälkeen on vetäjänä ollut Juha Vaahtoniemi.

Vaasassa ei ole ollut varsinaista pelimannimusiikkiperinnettä eikä sellaisia kansamusiikkitapahtumia, joissa harrastajat olisivat päässeet soittamaan. Näin ollen Siltapelimannit on jäänyt kotipaikkakunnallaan melko tuntemattomaksi marginaaliorkesteriksi. Lukuisten Speli-esiintymisten vuoksi yhtye on muualla paljon tunnetumpi.

Siltapelimanneissa soittavat: Pentti Sihtola ja Seppo Takalo; mandoliinit, Juhani Pietiläinen; viisirivinen harmonikka, Anders Sandberg; viulu, Sakari Hietamäki; kaksiriviset sekä pianoharmonikka, Tapio Alanen ja Tuomas Alanen; kitarat ja basso sekä Juha Vaahtoniemi; puhaltimet.

« Takaisin