Silmäkirurgi Juhani Pietilä, FemtoLasik-tiimi ja Kanada-malja paikalla Tuurissa

20.10.2016

Silmäkirurgi Juhani Pietilä, FemtoLasik-tiimi ja Kanada-malja paikalla Tuurissa

Haaveiletko vapaammasta elämästä ilman silmälaseja/piilareita? Tule juttelemaan asiasta silmäkirurgi Juhani Pietilän ja FemtoLasik-tiimin kanssa lauantaina 22.10 klo 10-16 Kyläkaupan Tavarapuodin Kauppakadulle. Paikalla testataan, voidaanko silmäsi leikata ja saat jopa 1000 euron alennuksen taittovirheleikkausta varten.

Silmäkirurgi Juhani Pietilä on ollut Suomessa silmien laserleikkausten uranuurtaja. Hän aloitti silmien taittovirhettä korjaavat leikkaukset ensimmäisenä Suomessa jo vuonna 1991, joten Juhani on juhlinut tänä vuonna neljännesvuosisataa taittovirheleikkausten parissa. Juhanin kokemuksesta kertoo paljon myös se, että hän on henkilökohtaisesti tehnyt yhteensä yli 40 000 silmäleikkausta.

Taittovirheleikkaus on monipuolinen näönkorjausmenetelmä. Korjaus pystytään tekemään miinukselle (myopia), plussalle (hyperopia) sekä hajataitolle. Lisäksi ikänäkö voidaan korjata niin sanotulla monovision-leikkauksella. Tampereen silmäsairaalassa on mahdollisuus valita FemtoLasik eli läppäleikkaus tai SMILE-leikkaus. Molemmat leikkaukset tehdään lasereilla.

FemtoLasik-leikkauksessa tehdään laserilla läppä, jonka alle tehdään laserilla taittovirheen korjaus. SMILE-leikkauksessa puolestaan laseroidaan silmään lentikkeli, eli taittovirhettä vastaava linssi, sekä 2,8 millimetrin ulostuloaukko lentikkelille. SMILE-menetelmässä ei siis tehdä lainkaan läppää. Molemmat näistä tekniikoista ovat nopeita, kivuttomia ja tarkkoja.

Erityisesti monet urheilua harrastavat ovat kokeneet taittovirheleikkauksen helpottavan omaa elämäänsä huomattavasti. Myös ammattiurheilijoita on käynyt paljon leikkauksissa, muun muassa Tapparassa pelaava jääkiekkoilija Jan-Mikael Järvinen. Tapparan ja FemtoLasik-brändin yhteistyön myötä myös Kanada-malja saapuu vierailulle Tuuriin päiväksi.

Lisätietoa FemtoLasik-leikkauksista sekä Jan-Mikael Järvisen leikkauskokemuksesta löytyy sivustosta www.femtolasik.fi

 

« Takaisin