Kuvassa promoottori Kalle Keskinen vuonna 2004. Nyt on 20. juhlavuosi ja Keskinen ehdottaa lukijoille, että ”Nähdään Seinäjoen Vauhtiajoissa”.

Kuvassa promoottori Kalle Keskinen vuonna 2004. Nyt on 20. juhlavuosi ja Keskinen ehdottaa lukijoille, että ”Nähdään Seinäjoen Vauhtiajoissa”.

Seinäjoen Vauhtiajoissa 20-vuotisjuhlavuosi

5.7.2023

Liput myyvät ennätystahdissa

Vivi Triballi

Seinäjoen Vauhtiajojen 20-vuotisjuhlavuotena on panostettu tapahtumaan kaikilla osa-alueilla. Myös budjetti on juhlavuotena kasvanut isosti.

  • Uskomme että saamme sen myynnin kautta takaisin, koska panostus on suurin mitä tähän asti koskaan aikaisemmin. Se näkyy luonnollisesti myös lippuluukulla. Ohjelma on kansainvälisen tason festivaaliohjelmisto uusine festivaalialueineen ja palveluineen, selvittää tapahtuman promoottori Kalle Keskinen.

Tapahtuma on merkittävä myös alan työntekijöille ja opiskelijoille kokemuksen kannalta.

  • Työllistämme ympärivuotisesti noin 10 ihmistä ja tapahtuman lähestyessä väkimäärä kasvaa niin, että tapahtuma-aikana työllistämme arviolta 600 ihmistä ja talkoolaisia on parhaimmillaan 200. Lähtökohtainen ajatus on antaa ihmisille festivaalityöstä ikkunan, tutustua festivaalityöskentelyyn ja samalla elämänpituinen kokemus. Tarjoamme talkoolaisillemme festivaaliliput aina toiselle päivälle sekä totta kai ruoat, Keskinen valottaa.

 

Race ja Rock tasapainossa

Juhlavuotena mennään tasapainoisesti laajan laadukkaan kotimaisen ja ulkomaisen ohjelmiston kanssa.

  • Vaikka musiikkipuolella tarjoamme laajan kattauksen, emme säästä rataohjelmastakaan, lupaa Keskinen. Viikonlopun aikana Kapernaumin vaativalla katuradalla kilpaillaan Finnish Racing Championship-sarjan osakilpailu, jossa kilpailevat maamme huimapäisimmät ratakuskit monissa eri luokissa.Lavalla nähdään kotimaisia huippuja, aina Erinistä Vesteriseen, Popedaan ja J Karjalaiseen ja ulkomaisista monet muistavat laulaja, säveltäjä Suzi Quatron tai brittiläisen The Darknessbändin, joka soittaa hard- ja glam rockia. Mukana on myös muun muassa irlantilaistähti Ronan Keating. Tarkat esiintyjätiedot ja ajankohdat kannattaa tarkistaa verkkosivuiltamme, ohjeistaa Keskinen.

Kesäloma-aika on parhaimmillaan ja majoitusta Vauhtiajoihin voi löytyä vielä onnekkaille.

  • Majoituskapasiteetti alkaa olla kohta täynnä kaupungista, mutta leirinnässä on tilaa ja maakunnista ajavat linja-autot.

Merkittävä vaikutus

Seinäjoen Vauhtiajot jätti vuonna 2022 Seinäjoelle rahaa yleisön kautta 9.3 miljoonaa euroa, ollen näin Seinäjoen toiseksi suurin provinssirockin jälkeen.  Vauhtiajojen merkitys on vahva myös tunnetasolla.

  • Seinäjoen Vauhtiajot työllistää noin 90 miestyövuotta. Tapahtuma on antanut itselleni niin paljon muistoja ja siitä on lähtenyt oma promoottori -urani, joka täyttää myös 20 vuotta. Vaikka olemme tuoneet Olympia Stadionille Helsinkiin Bon Jovin, Britney Spearsin, Santanan,Bryan Adamsin, Duran Duranin,Linkin Parkin, Beatlesien Ringo Starsin, sekä noin 100 muuta ulkomaan artistia, niin Seinäjoen Vauhtiajot on tärkein tapahtuma minulle henkilökohtaisesti . Olen mukana kaikessa, tuotannosta markkinointiin ja artistien hankintaan, paljastaa Kalle Keskinen ja myöntää, että varmasti muu henkilökunta on välillä hermona kun promoottori pyörii joka osa-alueella, mitä ei muissa kesän tapahtumissa tapahdu.

Keskinen antaakin ison kiitoksen kaikille yhteistyökumppaneille.

  • Minä kiitän kaikkia vuosien saatossa toimineita yhteistyökumppaneita, Etelä-pohjanmaan urheiluautoilijoita, kökkäporukoita ja muita kavereita. Ensimmäisistä keltanokka vuosistani saisi vaikka kirjan aikaiseksi. Ennen kaikkea kiitän Seinäjoen Vauhtiajoissa käyvää yleisöä.

Vauhtiajot ovatkin vuosien saatossa tuoneet ihmisiä yhteen.

  • Saan vuosittain kiitoksia, kun ihmisillä on hääpäivät ja he kiittävät kun ovat tavanneet Vauhtiajoissa, Siitä tulee hyvä mieli, myöntää Keskinen ja muistuttaa, että yleisöä tarvitaan edelleen.
  • Olemme tehneet juhlavuoden ohjelmiston sekä kaikki valmistelut sitä varten, että tämä vuosi kertoo mihin suuntaan lähdetään, kiteyttää Kalle Keskinen.

« Takaisin