Seinäjoen Pika-Pesussa pestään myös vanhoja tekstiilejä. Juha Seppälä ja vuonna 1895 tehty täkänä.

Seinäjoen Pika-Pesussa pestään myös vanhoja tekstiilejä. Juha Seppälä ja vuonna 1895 tehty täkänä.

Seinäjoen Pika-Pesu tekee puhdasta jälkeä

3.6.2021

Tomi Olli

Seinäjoen Pika-Pesun luotsi Juha Seppälä painottaa puhdasta tulevan niin työvaatteiden kuin juhla-asujen osalta. Yrityksessä ollaan myös valmiina kesän häihin.

- Häitä tullaan järjestämään kesän aikana paljon, näyttää siltä, että viime kesänä häänsä peruneet parit menevät nyt vihille.

- Palvelemmekin tällä saralla mielellämme asiantuntemuksella uuteen siviilisäätyyn astuvia niin morsiuspukujen pesun kuin muidenkin pukimien osalta, Seppälä sanoo.

Pika-Pesu pesee myös kodintekstiilit. Seppälä sanoo töiden lisääntyneen tällä saralla viimeisen vuoden aikana selkeästi.

- Kotoilun ansiosta meille on tullut pesuun aiempaa enemmän vanhoja kodintekstiilejä kuten ryijyjä, raanuja ja täkänöitä.

- Esimerkiksi ryijyistä on tullut trendikäs kodintekstiili. Niitä tuodaan pesuun myös kirpputorilöytöinä.

Vanhojen tekstiilien mukana kulkee myös tarinoita. Pikä-Pesussa pestiin hiljattain esimerkiksi vuodelta 1895 peräisin oleva, vihreämusta täkänä, jonka pesetti kutojan lapsenlapsenlapsi.

- Vuonna 1878 syntynyt kutoja on todennäköisesti paukuttanut kangaspuita Nurmon Martikkalassa kapiokirstuaan varten. 126-vuotias täkänä on myös omistajansa mukaan edelleen Nurmossa. Tällaisten tekstiilien pesemisen voikin sanoa olevan kunnia-asia, Seppälä pohtii.

 

Laadukkaat työvaatteet

Seinäjoen Pika-Pesun toiminnan toinen kulmakivi on työvaate- ja jalkinekauppa, millä sektorilla tarjonta on erittäin kattava, suuria ja pieniä kokoja on saatavilla miehille ja naisille.

- Valikoimassamme ovat erittäin laadukkaat ja kestävät Dimexin, Snickersin, Fristadsin, Blåkläderin, Leijonan ja Hejcon työvaatteet sekä Jalaksen kengät, listaa yritystä Juha-miehensä kanssa luotsaava Auli Toivonen.

Hän muistuttaa myös, että suurin osa työvaatteista sopii mainiosti vapaa-aikaankin.

- Vaatteet ovat erittäin monikäyttöisiä. Suosiotaan ovat nostaneet merkittävästi esimerkiksi merinovillaiset alusasut, jotka sopivat niin töihin kuin vapaa-ajan ulkoiluun.

Pika-Pesulla on kuitenkin ollut monen jälleenmyyjien tapaan ongelmia tavaran saannissa.

- Eipä olisi voinut kuvitella, millaisia vaikutuksia Suezin kanavaan juuttuneella rahtilaivalla, Mongolian hiekkamyrskyllä tai konttipulalla on eteläpohjalaisen vaatemyyjän arkeen, Auli Toivonen naurahtaa.

Toivonen painottaa tuotteita kuitenkin löytyvän.

- Ehdoton valttikorttimme on, että meillä on myynnissä useamman tuotemerkin laadukkaita tuotteita. Jos vaikkapa jonkin tuotemerkin takkia ei saada hyllyyn, voidaan vaje korvata toisella merkillä.

Seinäjoen Pika-Pesu palvelee myymälän lisäksi verkkokaupassa.

- Yhä useampi asiakas valitsee tuotteen netissä ja noutaa sen sitten myymälästämme, eli verkkokauppa on tärkeä osa toimintaamme. Lähetämme tuotteet toki myös suoraan asiakkaan kotiosoitteeseen, Toivonen kertoo.

« Takaisin