Finlandia Hotel Fooninki tunnetaan hotelliemäntä Anne Kuivamäen somistamista tyylikkäistä huoneista, joissa  näkyy hänen kädenjälkensä. Hotelli-isäntä Heikki Kuivamäki kehaisee talon sijaintia, väljiä parkkitiloja ja piakkoin katettua runsasta sekä monipuolista joulupöytää. Kuva: Masa Kojola

Finlandia Hotel Fooninki tunnetaan hotelliemäntä Anne Kuivamäen somistamista tyylikkäistä huoneista, joissa näkyy hänen kädenjälkensä. Hotelli-isäntä Heikki Kuivamäki kehaisee talon sijaintia, väljiä parkkitiloja ja piakkoin katettua runsasta sekä monipuolista joulupöytää. Kuva: Masa Kojola

Seinäjoen Hyllykallion kupeessa on hyvä toimipaikka

8.11.2018

Finlandia Hotel Fooninki on yksityisomistuksessa:

Seinäjoen Hyllykallion kupeessa on hyvä toimipaikka

 

Teksti ja kuva: Masa Kojola

 

Seinäjoen Hyllykalliolla historiallisen Paukavuoren juurella komeileva hotelliravintola Fooninki on yksityisomistuksessa. Hotelli-isäntä Heikki Kuivamäki ja hotelliemäntä Anne Kuivamäki johtavat loistavalla paikalla sijaitsevaa majoitus- ja ravintolatoimintaa Seinäjoen ja Lapuan tuntumassa. Erinomainen tunnusmerkki Fooningille on lähellä kohoava hulppea vesitorni, joka näkyy kilometrien päähän vilkasliikenteisen valtatie 19 käyttäjille. Heikki ja Anne muistelivat, että hotelli-ravintolatoiminta käynnistyi  Paukavuori- nimellä vuonna 1987. Kova lama iski 90- luvun alussa, se tavallaan lopetti toiminnan.

-Nykyinen Fooninki- nimi tuli käyttöön 1994, jolloin tulin Pöytälaakson Askon kanssa pyörittämään toimintaa, kertoi Heikki Kuivamäki.

-Kuulumme kuuteentoista Finlandia Hotel- yhteisöön, joka on markkinointiyhtiö. Me omistamme talon kokonaisuudessaan ja päätämme miten toimimme. Käytössämme on 30 kahden hengen huonetta, joten 60 ihmistä saa pään kallistettua äskettäin uusittuihin houkutteleviin vuoteisiin. Valinnan varaa on tyynyissä, niissä on kolme eri kokovaihtoehtoa. Lisävuoteilla majoitamme 80 asukasta. Ravintolatiloja on lähes 400 asiakkaalle. Isoon saliin mahtuu 200 ihmistä istumaan, terassille 80 ja saman verran pubiin.  Kokoustiloja on 10-40: lle henkilölle, pariskunta selvitti.

 

Rakentajia ja komennusmiehiä

Fooningin majoittujat ovat jo usean vuoden ajan koostuneet lomalaisista, edustajista, rakentajista ja komennusmiehistä, jotka työskentelevät Seinäjoella sekä lähiympäristössä.

-Seuraamme päivittäin tarkasti hinnoittelua. Pidämme puolemme hinta-laatusuheessa alueen muihin ravitsemusliikkesiin verrattuna. Sijaintimme on yksi valttikorttimme vilkkaan valtatien varrella. Ja mikä parasta meillä on ilmaiset parkkitilat. On hienoa kuulla hyvää palautetta asiakkailta ja tiedämme että tyytyväiset asiakkaat vievät meistä arvokasta mainosta eteenpäin, Heikki ja Anne kiittelevät.

Kaksikko on tyytyväinen viime kesiin, jotka olivat täystyöllistäviä.

-Alueen isot tapahtumat tuovat vieraita. Ennakkovarauksia tulee päivittäin ympäri Suomea ja myös ulkolaiset vieraat viihtyvät. Olemme niittäneet mainetta hyvillä ja monipuolisilla lounailla sekä päivällisillä. Pidämme tärkeänä myös runsasta ja tasokasta aamiaista sekä hotellin rauhallisia yöunia. Joulupöytä katetaan ravintolaan tuota pikaa nautiskelijoiden mieliksi. Meillekin maistuu hyvältä, kun henkilökunta saa päivittäin kiitosta erinomaisista ja hyvin esille laitetuista kattauksista.

 

10 työntekijää pyörittää toimintaa

Heikki ja Anne kertovat että Fooningissa on kahdeksan vakituista työntekijää. Jos oikein on vipinää niin pari kolme kiireapulaista otetaan apuun.

-Olemme siitä erikoinen hotelliravintola, ettemme järjestä omatoimisesti tansseja. Tarjoamme tilat esiintyjille, bändeille, sekä häille ja erilaisille perhejuhlille. Trubaduuri Ensti on vakituinen tähti, joka tulee meille lähes säännöllisesti esiintymään. Hän hoitaa itse lipunmyyynnin ja me tarjoamme asiakkaille ravintolapalvelut ja saamme niistä oman osuutemme.

-Kuivamäen pariskunta vinkkaa, että nyt on jo varattu pikkujouluja  ravintolasta erikokoisille ryhmille. Myös privaatisaunat takkahuoneineen ovat ryhmien käytössä. Tulevana sunnuntaina 11.11 katetaan suureen ravintolasaliin runsas ja tasokas isänpäivä lounasbuffet, tervetuloa herkuttelemaan

-Joulunpyhät pyhitämme itsellemme ja pidämme ovet suljettuina. Pidämme lomaa kerralla koko henkilökunta. Välipäivinä palataan, ei täältä ”sorvin äärestä” voi pitkään olla pois.

« Takaisin