Janne (vas.) ja Ville Järvenpää palvelevat asiakkaita iloisella ilmeellä. Kuva. Tomi Lähdesmäki.

Janne (vas.) ja Ville Järvenpää palvelevat asiakkaita iloisella ilmeellä. Kuva. Tomi Lähdesmäki.

Seinäjoella on musiikkikeidas

9.8.2018

Tomi Olli

Seinäjoen keskustassa sijaitseva Musiikki Järvenpää Oy on palvellut asiakkaita jo 45 vuotta. Yrityksen perustajat Erkki ja Päivi Järvenpää ovat enää satunnaisesti mukana toiminnassa, vetovastuun kantavat Janne ja Ville Järvenpää.

Yrityksessä puhaltavat myös uudet tuulet, sillä Musiikki Järvenpää teki toukokuussa merkittävän sopimuksen liittymällä F-Musiikki -ketjuun. Nyt uudella nimellä, F-Musiikki Seinäjoki, toimiva yritys on täyden palvelun musiikkikauppa, jonka tarjonnassa ovat kaikenlaiset soittimet, nuotit, soitintarvikkeet sekä äänentoistolaitteet.

- Ketjuun liittyminen mahdollistaa entistäkin laajemman soitinvalikoiman ylläpidon myymälässä. Tämä taas on asiakkaiden etu, sillä he pääsevät testaamaan useampia soittimia käytännössä. Uudistus toi valikoimaamme myös lisää tuotemerkkejä, Ville Järvenpää kertoo.

Seinäjoen F-Musiikissa tehdään kauppaa Alvar Aallon kadulla sijaitsevassa kivijalkamyymälässä sekä nettikaupan kautta. Asiakkaina ovat niin yksityiset ihmiset kuin myös monet koulut sekä yhteisöt.

- Kivijalkakauppa on edelleen nettikauppaa suositumpi. Tämä johtuu pitkälti siitä, että asiakkaat haluavat testata ja vertailla soittimia ennen kaupan tekoa. Tämä on hyvin ymmärrettävää, sillä jokainen soitin on oma yksilönsä, Janne Järvenpää sanoo.

 

Laaja harmonikkavalikoima

Viime aikoina on suosiotaan asiakkaiden keskuudessa nostanut erityisesti ukulele. Ville Järvenpään mukaan siihen on monia syitä.

- Ukulele on pieni ja näppärä soitin, joka on myös kohtuullisen edullinen. Monissa kansalaisopistoissa on ukulelepiiri, mikä on lisännyt soittajien määrää merkittävästi.

Muita myydyimpiä soittimia ovat akustiset kitarat, digitaaliset pianot sekä puhaltimet. Liikkeen yhteydessä toimii myös Suomen suurin harmonikkamyymälä, Lasse Pihlajamaa Harmonikka, jonka valikoimassa on suuri määrä uusia ja käytettyjä harmonikkoja. Myyjänä toimiva Pasi-Pekka Vainionpää muistuttaa myös muista palveluista.

- Meillä on harmonikkojen huolto- ja virityspalvelu. Monet eturivin artistit luottavatkin soittimensa harmonikkahuoltomme käsiin, Vainionpää sanoo.

F-Musiikki Seinäjoella tehdään myös joidenkin soittimien osalta vaihtokauppaa.

- Tällainenkin mahdollisuus on olemassa, eli asiasta kannattaa jutella rohkeasti, Ville Järvenpää muistuttaa.

Työn antoisimmaksi puoleksi Janne Järvenpää listaa ihmiset.

- He ovat parasta. Työn parissa tapaa paljon erilaisia ihmisiä musiikin aloittelijoista ammattimuusikoihin, mikä on erittäin antoisaa.

Toisinaan eteen tulee myös hauskoja kaupantekotilanteita.

- Sellaisia ovat esimerkiksi hetket, missä nuori muusikonalku on säästänyt rahaa, ja maksaa ostokset kolikkokasalla. Suurimmat kolikko-ostokset ovat olleet parin sadan euron luokkaa, Janne Järvenpää hymyilee.

F-Musiikki Seinäjoki on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10-17 ja 18.8. alkaen myös lauantaisin kello 10-14.

« Takaisin