Kuortaneen yläkoululaisia tutustumassa koneelliseen puunkorjuuseen Ähtärin Tuomarniemellä

Kuortaneen yläkoululaisia tutustumassa koneelliseen puunkorjuuseen Ähtärin Tuomarniemellä

Sedu vastaa metsäteollisuuden kasvaviin tarpeisiin

16.9.2015

Kuortaneen yläkoululaisia tutustumassa koneelliseen puunkorjuuseen Ähtärin Tuomarniemellä

Elokuusta lähtien Tuomarniemen metsissä ovat metsäkoneet olleet hyvässä vauhdissa. Sedun metsäalan koulutus on kantamassa korteaan kekoon Metsä Groupin Äänekoskelle vuonna 2017 rakentuvan biotuotetehtaan tarpeisiin.

Koulutuskeskus Sedu ja Sedu Aikuiskoulutus kouluttaa metsäalan osaajia Ähtärin Tuomarniemellä. Nuorisopuolella metsäalan vetovoimaisuus on ollut viime vuosina hyvä ja perustutkintoa opiskelee tällä hetkellä yli kuusikymmentä nuorta. Tänä vuonna on kuitenkin vielä muutama opiskelupaikka vapaana.

Sedu Aikuiskoulutukselle on tullut metsäalan perustutkintoon jatkuvan haun kautta hyvin hakijoita pitkin syksyä. Tällä hetkellä aikuisopiskelijoita on lähes kolmekymmentä. Myöhemmin syksyllä aikuiskoulutuksen koulutustarjonta lisääntyy metsäkoneenkuljettajan- ja metsätalousyrittäjän ammattitutkinnoilla.

Kuljettajakoulutuksessa on käytössä päivitetyt John Deeren metsäkonesimulaattorit, joilla luodaan perusta koneen ja nosturin hallinnalle. Maastossa ovat käytössä kolme hakkuukonetta, neljä ajokonetta ja kaivinkone. Kiireisempien sesonkien ajaksi opetuskäytössä käytetään lisäksi vuokrakoneita. Syyskuun alussa Sedu Aikuiskoulutukselle tuli Ponssen korjuuketju (hakkuukone ja ajokone) vastaamaan kasvavaan opiskelijamäärän.

Suurin osa koulun työmaista sijaitsee omassa vajaan tuhannen hehtaarin opetusmetsässä. Kasvavan konemäärän takia työmaita täydennetään ulkopuolisilla hakkuilla. Ulkopuolisissa hakkuissa yhteistyötä tehdään Metsähallituksen ja Metsä Groupin kanssa.

Sedun metsäalan koulutukseen pääsee tutustumaan avoimissa ovissa 23 – 24.9.2015 klo 9 – 15 Seitenkuhilaantie, Ähtäri. Opastus Itä-Ähtärintieltä.

Lisätietoja koulutuksista www.sedu.fi ja www.seduaikuiskoulutus.fi

 

Teksti ja kuva Antti Virkkunen

« Takaisin