Koulutusajossa olevat Sedun valkoiset linja-autot ovat tuttu näky Seinäjoen liikenteessä. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Koulutusajossa olevat Sedun valkoiset linja-autot ovat tuttu näky Seinäjoen liikenteessä. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Sedu jatkaa JAKK:n kuljettajakoulutuksia

24.3.2016

Koulutusajossa olevat Sedun valkoiset linja-autot ovat tuttu näky Seinäjoen liikenteessä. Kuva: Jussi Mustikkamaa

Jussi Mustikkamaa

Vuoden 2016 alusta Jalasjärven aikuiskoulutuskeskus JAKK sulautui osaksi Sedua eli Seinäjoen koulutuskuntayhtymää. JAKK:n laajaa kuljetus- ja logistiikka-alan koulutusta tarjoaa tästä eteenpäin Sedu Aikuiskoulutus.

– Koulutuksia voi etsiä nyt Sedun nettisivuilta, Sedu Aikuiskoulutuksen kouluttaja Kari Rauhala kertoo.

Sedun kuljettajakoulutuksia annetaankin nykyisin aikuiskoulutuspuolella Jalasjärvellä, Seinäjoella, Tampereella ja Vaasassa, jossa opetusta saa myös ruotsin kielellä.

Sedu Aikuiskoulutuksessa voi nyt opiskella voi muun muassa yhdistelmäajoneuvon-, linja-auton ja puutavara-autonkuljettajaksi, ajoneuvoasentajaksi, autonkorikorjaajaksi, henkilöautomekaanikoksi tai maarakennuskoneenkuljettajaksi. Tarjolla on myös laaja kattaus kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksia, joita on nykyään aika ajoin käytävä suorittamassa kuljetusalalla, jotta ammattipätevyys säilyy. Tarvittaessa ammattipätevyyskoulutuksia räätälöidään myös kuljetusalan yrityksille isompina kokonaisuuksina tarpeen mukaan.

Sedu on aiemminkin antanut logistiikka-alan keskiasteen koulutusta, joka jatkuu edelleen. Nyt  kuljetus- ja logistiikka-alan koulutus laajenee  Jakk:n Seduun yhdistymisen myötä huomattavasti.

– Hakuja aikuiskoulutukseen voi suorittaa jatkuvasti, Rauhala sanoo.

Nimi vaihtui autoissa

JAKK:n yhdistyminen Seduun on näkynyt siten, että valkoisten kuorma- sekä linja-autoissa lukee nykyisin mustilla kirjaimilla JAKK:n sijaan Sedu. Työ on jatkunut samanlaisena kuin aiemminkin.

– Tulevaisuus näyttää sitten sen, miten tämä ala muuttuu, kun nuorisoastetta ja aikuiskoulutusta yhdistetään, Rauhala toteaa.

Tällä hetkellä Sedu etsii logistiikka-alalleen yhteistä tilaa, jossa oltaisiin laajemmin saman katon alla Seinäjoella.

– Jonkunlaisia suunnitelmia koulutuskuntayhtymällä on olemassa.

Seinäjoki on sijainniltaan ihanteellinen paikka järjestää kuljetusalan koulutuksia Suomessa, koska kaupunki on maantieteellisesti kuljetusreittien solmukohdassa. Moni kuljetusalan yritys pitää Seinäjoella logistiikkakeskustaan. Kuljettajien ajo- ja leposääntöjen vuoksi myös kuljettajien pitkien etelä-pohjoinen ajovuorojen vaihto osuu hyvin kohdalleen juuri Seinäjoella.

– Terminaalit ovat siirtyneet Roveksen ja Kapernaumin teollisuusalueelle itäistä ohikulkutietä silmälläpitäen.

Kuljetus- ja logistiikka-alan koulutuksista ja kursseista voi käydä kysymässä tietoa myös Seinäjoella sijaitsevan kauppakeskus EPS-torin Sedun Oppikorjaamon väeltä.

– Oppikorjaamolla kerrotaan myös ihan kaikesta Sedun koulutuksesta, Rauhala vinkkaa.

« Takaisin