Särkyneen Sillan Markkinat markkinavieraiden suosikkikohde.

Särkyneen Sillan Markkinat markkinavieraiden suosikkikohde.

Särkyneen Sillan Markkinat Ilmajoella

2.7.2015

Särkyneen Sillan Markkinat markkinavieraiden suosikkikohde.

Jo kolmatta kertaa järjestettävät Särkyneen Sillan Markkinat nousevat jälleen Ilkantielle vanhan riippusillan kupeeseen. PiiPoon ja Nostalgiakaupan välisellä katuosuudella ja pihapiireissä järjestettävä tapahtuma toteutetaan jälleen samaan tuttuun aikaan 11.-12.7.2015. Jo alusta alkaen tapahtuman sisältö on pyritty rakentamaan valtavirrasta poikkeavaksi.

Paikalle saapuu tällä kertaa ennätykselliset 65 valikoitua myyjää tuotteineen. Suurin osa myytävistä tuotteista on pienyrittäjien valmistamia uniikkeja tuotteita. Tapahtuman keskeisenä ajatuksena on ollutkin tuoda näkyvyyttä juuri Suomalaiselle käsityölle. Myyjät saapuvat eri puolilta maata ja kattauksesta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Viime vuonna tapahtumassa vieraili noin 3500 kävijää.

Myös tapahtuman oheisohjelma on ollut alusta alkaen massasta erottuva, mukana ovat jälleen mystikko ja taikuri Alexander XIII esityksineen yhdessä kurkkulaulaja ja kehärummun soittaja Samu Kuusiston kanssa.  Viime kesän tapaan paikalle saapuu myös Omen tuliesityksineen. Lapsilla on jälleen mahdollisuus kokeilla jousiammuntaa ja pehmomiekkailua. Esillä on jälleen myös Viikinkiajan aseita ja varusteita.

Uutuutena kaikki historialliset markkinamyyjät ja oheisohjelma keskittyvät rantaniitylle omaksi alueekseen. Kirjailija Milja Ketomäki on myös paikalla esittelemässä uunituoretta romanian Hämeen Uro – Perintö. Kirja vie lukijan 700-luvulla eläneen hämäläispäällikön seikkailuihin jossa verikoston kierre kuljettaa nuorta soturia taistosta toiseen. Siellä ovat myös sepät Joona Peltoniemi ja Alkutuli taontanäytöksineen ja upeine tuotteineen. PiiPoon tiloissa on Legonäyttely, jokilautta Jaakko Ilkka seilaa joella ja kenttäkeittiö ja kahvilat palvelevat yleisöä.

Tapahtumaan on edelleen vapaa pääsy ja sen järjestää Särkyneen Sillan Ystävät ry.

« Takaisin