Syksyn perinteinen Sänkikiihdytys-kilpailu ajetaan Munakantien varressa syyskuun 25 päivä.

Syksyn perinteinen Sänkikiihdytys-kilpailu ajetaan Munakantien varressa syyskuun 25 päivä.

Sänkikiihdytystä Seinäjoella

23.9.2021

Etelä-Pohjanmaan Moottorikelkkailijat ry (E-P:n Moke) jatkaa monivuotista syksyn perinnettä järjestämällä Sänkikiihdytys-kilpailun Seinäjoella Munakantien varressa. Mahdollisuuksia kiihdytellä sänkipellolla on monenlaisilla laitteilla.

 Järjestäjä on halunnut pitää tapahtuman leppoisana yleisölle vapaana ilman pääsymaksua. Ulkoilmatapahtuma antaa mahdollisuuden kaikille toimia alueella turvavälein. Kilpailualue on 18-tieltä Halkosaaren risteyksestä Munakantien suuntaan muutama sata metriä. Kilpailupaikalle on opasteet. Kilpailunjohtaja Jouko Lahdensuo E-P:n Mokesta kehuu suorituspaikkaa.

-Pellolla on tilaa myös yleisön autoille. Paikalla on ollut erittäin hyvä järjestää näitä kilpailuja ja maanomistajan kanssa yhteistyö on toiminut moitteetta, Lahdensuo toteaa.

-Odotamme kilpailuun noin 60 kilpailijaa. Se olisi myös aikataulullisesti hyvä määrä, Lahdensuo miettii. E-P:n Moke järjestää nyt kilpailun viidettä kertaa.

-Olemme kiitollisia Heikki ja Antti Kuoppalalle, että saamme järjestää tapahtumaa heidän mailla, Lahdensuo kiittää. 

 Erilaisia luokkia on moottorikelkoille, ATV-mönkijöille, kaksipyöräisille sekä autoille. Onpa viri-luokassa nähty myös päältä ajettavia ruohonleikkureita.  Myös junioriluokan kilpailijoille löytyy omat luokat. Kiihdytettävä matka on 152 metriä parilähtönä siimoilla merkityillä eri radoilla. Yleisö seuraa lähtöjä siimojen takana turvallisesti. Järjestäjä toivoo yleisöä nälkäisenä paikalle, sillä makkara ja kahvikioskit on viritetty ja muurinpohjalätty pannu kuumana.

 

”Kelkkaan tehdään muutama pieni viilaus sänkikisaan”

Ilmajokelainen Kari Kivisaari ajaa kilpailussa sekä moottorikelkalla, että mönkijällä. Kelkkaan verrattuna lumella ajettaessa tehdään muutamia pieniä asioita.

-Telaston liukukiskoja hiukan voidellaan ja variaattorin säätöjä muutetaan. Kivisaari luettelee viritykset. Hän on ollut kiihdyttelemässä koko Sänkikiihdytyksen viisi vuotisen historian ajan.

Kilpailualueelle on kutsuttu myös Harrasteautojen omistajia tuomaan autojaan näytille.

Kilpailu alkaa lauantaina 25.9 klo 12.00 jatkuen klo 16 asti.

Teksti ja kuva: Vesa Rauhala

« Takaisin