Samuli Edelmann.

Samuli Edelmann.

Samuli Edelmann tunnelmoi isänpäivänä Vaasassa

7.11.2019

Suosittu näyttelijä-laulaja Samuli Edelmann konsertoi isänpäivänä kahdesti Vaasan kaupunginteatterilla. Hän esittää Vaiheet-konserttisalikiertueellaan isänsä Toni Edelmannin säveltämiä lauluja.

Edelmannin rakastettu Vaiheet-albumi sai jatkoa tänä syksynä, kun Vaiheet 2 -levy ilmestyi 11. lokakuuta. Uusi albumi perustuu edeltäjänsä tavoin Samuli Edelmannin isän Toni Edelmannin säveltämiin lauluihin. Albumin julkaisua seuraa Vaiheet-konserttisalikiertue, jolle Edelmann lähtee Jukka Perkon ja Matti Paadelman säestämänä.

- Olen odottanut tätä tapahtuvaksi jo toistakymmentä vuotta. Tekstit ja kappaleet tuntuvat läheisemmiltä kuin koskaan. Tunnetta vahvistaa entisestään se, että Toni ei ole niitä täällä enää kuulemassa, Edelmann sanoo.

Samuli Edelmann julkaisi isänsä Toni Edelmannin säveltämistä lauluista koostuvan Vaiheet-levyn vuonna 1997, jolloin haave isän laulujen levyttämisestä oli ehtinyt hautua jo pitkään. Leri Leskisen ja Pekka Witikan tuottaman albumin sävellykset perustuivat eurooppalaisten runoilijoiden kuten Goethen, Hessen, Denisovin ja Shakespearen teksteihin. Toni Edelmannin laajasta tuotannosta jäi klassikkoteoksia ensimmäisen Vaiheet-levyn ulkopuolelle, ja Samuli on tasaisin väliajoin ilmaissut halunsa levyttää lisää isänsä kappaleita saman otsikon alla.

Nyt hetki on oikea ja Vaiheet 2 näkee päivänvalon syksyllä 2019. Levyn tuottaa edellisen tavoin Leri Leskinen, instrumentaatioista sekä sovituksista vastaavat Jukka Perko ja Matti Paatelma. Levyllä kuultavat kappaleet ovat Toni Edelmannin sävellyksiä, tekstit ovat pääosin eurooppalaisten runoilijoiden. Tällä kertaa mukana on myös suomalaisia tekstejä muun muassa Arto Melleriltä, Einari Vuorelalta ja Aale Tynniltä.

Edelmann konsertoi Vaasan kaupunginteatterin Romeo-näyttämöllä sunnuntaina 10. marraskuuta kahteen otteeseen. Ensimmäinen esiintyminen alkaa klo 15.00 ja toinen klo 19.00.

« Takaisin