Leena Köykkä ja viiden vuoden ajan Sällillä työskennellyt Janette Punkero Kurikasta.

Leena Köykkä ja viiden vuoden ajan Sällillä työskennellyt Janette Punkero Kurikasta.

Sälli Camping houkuttelee vuodesta toiseen

2.7.2015

Leena Köykkä ja viiden vuoden ajan Sällillä työskennellyt Janette Punkero Kurikasta.

Sälli Camping houkuttelee vuodesta toiseen

Mika Hankaniemi

Karavaanarit ja muut luonnon helmassa viihtyvät ovat jo vuosikymmenten ajan löytäneet tiensä Säläisjärven rannalle Jurvaan. Rannan tuntumaan rakennettu Sälli Camping koostuu vuokrattavista mökeistä, tilavasta saunasta, laavuista, 90-paikkaisesta asuntovaunualueesta ja varsinkin pizzoistaan tunnetusta kahvila-ravintolasta. Leena Köykkä on luotsannut Sälli Campingiä menestyksekkäästi jo vuodesta 2002. Liisa Jaskarin jäätyä viime syksynä eläkkeelle Köykkä sai vetovastuun jakajaksi Ville Tuomelan.

- Helpottaa paljon, kun luovuttiin alkukesästä Tarina-ravintolan yrittäjyydestä, melkein seitsemän toimintavuoden jälkeen. Nyt saa keskittyä täysillä vain tähän, Köykkä toteaa.

Sälli Camping on avoinna viikon jokaisena päivänä vapusta syyskuun loppuun saakka. Muina aikoina palveluja tarjotaan sopimuksesta. Rantasaunalla kokoontuu avantouintikerho lokakuun alusta huhtikuun loppuun.

- Uutuutena meille on tullut arkisin tarjottava keittolounas. Terassiakin on laajennettu. Ja onhan meillä Suomen paras frisbeegolf -rata, jossa on 18 maalia, Köykkä kertoo.

Vaasalaiset Taito ja Kaarina Metsola sekä Lasse ja Kirsti Martin ovat asuntovaunuineen olleet Sällin vakiovieraita jo 80-luvun lopulta alkaen.  

- Siitä asti ollaan oltu joka kesä täällä. Täällä on hienot tasaiset maastot marjastaa ja sienestää ja Taito tykkää kalastaa järvestä lohta, Kaarina sanoo.

Vaasalaiset kehuvat aluetta siistiksi ja puhtaaksi.

- Viihtyvyyttä lisää sekin, kun lähellä olevat ulkoilureitit on todella hyvin hoidettu, Taito kehuu. 

Paikasta on tullut vuosien myös entistä enemmän lapsiystävällinen.

- Lapsiperheille on kaikenlaisia aktiviteettejä, kuten peikkopuisto, iso trampoliini ja lapsiystävällinen uimaranta, Lasse luettelee.

Yrittäjä saa karavaanareilta kiitosta.

- Täällä otetaan hyvin vastaan risut ja ruusut. Yrittäjä on aina valmiina kehitysideoille, Taito painottaa.

« Takaisin