Ford Prefect vm 1951 Toisveden rannalla. Entisöijä ja omistaja Teuvo Korjus Virrat. Kuva: Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry.

Ford Prefect vm 1951 Toisveden rannalla. Entisöijä ja omistaja Teuvo Korjus Virrat. Kuva: Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry.

SAHK:n retkeilyajo 2018, Toisvesiajo

7.6.2018

Ford Prefect vm 1951 Toisveden rannalla. Entisöijä ja omistaja Teuvo Korjus Virrat. Kuva: Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry.

Suomen Ajoneuvohistoriallisen Keskusliiton SAHK ry:n 59. Retkeilyajo sujutellaan Juhannuskaupunkinakin tunnetulla Virroilla 15. – 16. kesäkuuta. Toisvesiajo -nimellä toteutettavasta tapahtumasta järjestelyvastuun on saanut Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry. Tapahtuman nettisivut ovat osoitteessa osoitteessa www.ypmry.fi/toisvesiajo

Ylä-Pirkanmaan Mobilistit ry on perustettu vuonna 2012. Sen jäsenmäärä on 62. Ylä-Pirkanmaan Mobilistit on kuusi vuotta järjestänyt Weteraaniautojen Wirrat -ajotapahtumaa.

Virrat on tunnettu aikojen saatossa karhupitäjänä, ja eivät ne sieltä ole kadonneet. Vuosittain useammassakin riistakamerassa on kuvia karhuista, joten ei olisi tavatonta jos retkeilyajossa sellainen vilahtaisi.

Virrat on keskeisellä paikalla. Matkaa esimerkiksi Seinäjoelle on 95 km, Tampereelle 105 km ja Jyväskylään 116 km. Monessa tapauksessa on mahdollista valita pienempiä teitä pitkin kulkeva reitti ja ihailla maisemia, kuten kauniin Ruoveden Ryövärinkuoppaa, vanhaa Keuruuta, taidekaupunki Mänttä-Vilppulaa ja vireää Pohjaslahden kylää.

Perjantaina, 15.6.2018, on entisöinnin laatukilpailu. Illalla on mahdollisuus tutustua Virtain kauniisiin järvimaisemiin risteilyllä, joka on tapahtuman virallinen avaus. Ajotapahtuma ja asu-ajoneuvokilpailu ovat lauantaina, 16.6.2018. Lähtö on klo 9.00 Virtain jäähallilta. Noin sadan kilometrin pituisen reitin varrelle rakennetaan kymmenkunta rastipistettä tehtävineen. Ajoon voi osallistua tänä vuonna 1987 ja sitä ennen valmistetulla museoajoneuvolla. Reitti alkaa lenkillä Virtain keskustassa ja jatkuu vanhaa ja uutta kuuskuutta pohjoiseen. Ajettaessa voi vertailla, kumpi on mukavampi: uusi vai vanha tie. Hämeenrajan takana käymme Alavudella. Reitti jatkuu Toisveden pohjoispuolelta taukopaikalle, joka on Killinkoski komeine, vanhoine tehtaineen. Taukopaikalla on lasten kilpailu. Tauon jälkeen suunta on Virroille ja sieltä edelleen Torisevalle. Onkohan siellä vielä kuoppia? Torisevan jälken palataan maaliin. Ajopäivä päätetään Toisveden rannalla, Hiekkarannan lavalla, palkintojenjakoon.

« Takaisin