Hannes Mäkipernaa tutki lämpökameraa, joka on vartijalle suuri apu varsinkin pimeässä.

Hannes Mäkipernaa tutki lämpökameraa, joka on vartijalle suuri apu varsinkin pimeässä.

Safetor takaa turvallisuuden

1.9.2016

Safetor takaa turvallisuuden

Tomi Olli

Erilaiset turvallisuuteen liittyvät asiat askarruttavat monien mieltä niin yksityissektorilla kuin yritys- ja yhteisömaailmassakin. Näihin pulmiin ratkaisuja tarjoaa kauhavalainen Safetor, joka on toiminut alalla vuodesta 2008 lähtien. Yrityksen johdosta vastaavat Hannes Mäkipernaa sekä Tuomo Kamppinen. Kaikkiaan Kauhavalla päämajaansa pitävä Safetor työllistää 33 vakituista sekä toistasataa osa-aikaista työntekijää.

- Olemme laajentaneet palveluitamme merkittävästi vuodesta 2014 lähtien. Toimimme koko Suomen alueella sekä myös ulkomailla. Palveluidemme ydin on vankka ammattitaito, nopeus ja luotettavuus. Työskentelemme aina asiakkaan parhaaksi juuri hänen haluamallaan tavalla, Hannes Mäkipernaa kiteyttää.

Mäkipernaa painottaa erityisesti henkilökuntansa vankkaa osaamista, mitä täydennetään jatkuvasti.

- Henkilökuntamme saa erilaista lisäkoulutusta viikoittain. Se on toiminnan ydin, sillä haluamme tarjota palvelua, jonka laadusta voimme olla sataprosenttisen varmoja.

 

Laajalla skaalalla

Safetorin palvelutarjonta on laaja. Kysynnän osalta merkittävästi kasvava osa-alue on kotien hälytysjärjestelmien asentaminen.

- Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistöön asennetaan hälytysjärjestelmä tai turvanappi. Jälkimmäinen on kevyempi ratkaisu, jonka avulla hälytys tulee meille nappia painamalla, Mäkipernaa kertoo.

Safetorin vasteaika on todella nopea. Yrityksen henkilökunta oli viime vuonna koko nykyisen Kauhavan ja Lapuan alueella paikalla keskimäärin 5-10 minuutissa.

- Muiden kuntien alueella teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, Mäkipernaa toteaa.

Merkittävä osa toimintaa on 24h-hälytysvartiointi. Palvelu sopii mainiosti esimerkiksi liikekiinteistöihin, joissa kiinteästi sijoitettu vartija tai henkilökunta ei ole kustannustehokas ratkaisu.

- Pakettiin voidaan yhdistää esimerkiksi kauppojen osalta palvelu, missä vartija käy fyysisesti olemassa paikalla vaikkapa kaksi kertaa päivässä varttitunnin pätkän. Yleensä jo pelkkä vartijan säännöllinen näyttäytyminen saa aikaa toivotun tuloksen, Mäkipernaa muistuttaa.

 

Herkkä henkilönsuojaus

Henkilönsuojaus on yksi Safetorin toimintamuodosta. Käytännössä se käsittää muun muassa musiikkimaailman tähtien sekä muiden tunnettujen henkilöiden kulun turvaamista. Safetorin kansainvälisen toiminnan asiantuntijan Ville Piispasen mukaan eteen tulee harvoin fyysisiä uhkia, vaikka kaikkeen täytyy olla valmiina.

- Henkilösuojaus koostuu monista elementeistä, missä kohdehenkilön turvallisuus taataan eri tavoilla. Eräs osa-alue on asiakkaan häpäisyn estäminen. Tällöin varmistamme esimerkiksi sen, ettei hän joudu epäedullisiin kuvaustilanteisiin.

Safetorilla on myös käytössään henkilönsuojaukseen liittyviä turvataloja, joita tarvitaan muun muassa perhekriiseissä sekä todistajainsuojelussa. Turvatalot ovat käytettävissä nopeilla varoitusajoilla.

Hannes Mäkipernaan mukaan tulevaisuuden osalta Safetorin uusi painopistealue tulee olemaan koulutustoiminta ulkomailla tapahtuviin työtehtäviin.

- Tulemme ensi keväänä aloittamaan suurten riskien alaisuudessa tapahtuvaan toimintaan valmistavan koulutuksen ensimmäisenä pohjoismaisena toimijana. Se tarkoittaa samalla sitä, että rekrytoimme koulutuksista uutta henkilöstöä ulkomaan toimeksiantoihimme. Pohjoismaiset turvallisuusalan ammattilaiset ovatkin maailmalla haluttua työvoimaa.

« Takaisin