Kyläkaupan Pihamyymälässä vietetään sadonkorjuujuhlaa lauantaina 15.8.2020 klo 10-18. Tapahtumalla halutaan muistutella ja neuvoa puutarhan syystöiden tärkeydestä kertovat Suvi Mäki-Reini ja Marika Rissa.

Kyläkaupan Pihamyymälässä vietetään sadonkorjuujuhlaa lauantaina 15.8.2020 klo 10-18. Tapahtumalla halutaan muistutella ja neuvoa puutarhan syystöiden tärkeydestä kertovat Suvi Mäki-Reini ja Marika Rissa.

Sadonkorjuujuhla Kyläkaupan Pihamyymälässä

13.8.2020

Valmistaudu syksyn puutarhatöihin

Kyläkaupan Pihamyymälässä vietetään sadonkorjuujuhlaa lauantaina 15.8.2020 klo 10-18. Tapahtumalla halutaan muistutella ja neuvoa puutarhan syystöiden tärkeydestä. -Puutarhassa riittää tekemistä vielä pitkälle syksyyn, kertovat Marika Rissa ja Suvi Mäki-Reini Pihamyymälästä. -Kesän lähestyessä loppuaan puutarha jätetään valitettavan monesti oman onnensa nojaan, vaikka syyskesällä tehtävät lannoitukset, suojaukset ja kalkitsemiset ovat tärkeitä ja valmistelevat puutarhan seuraavaan kasvukauteen. Haluamme antaa kaikille parhaat mahdolliset neuvot syksyisiin puutarhatöihin, jotta jokainen piha saisi ansaitsemansa avun parhaaseen mahdolliseen kasvuun, he lisäävät. - Puutarhassa puuhailu on myös kivaa yhteistä tekemistä koko perheelle.  

Sadonkorjuujuhlan kunniaksi Pihamyymälässä on hyviä ajankohtaisia tarjouksia ja arvontoja hyvine palkintoineen. Paikalla on myös Kyläkaupan oma Tuula maistattamassa kesäomenalajikkeita klo 10-17. Lisäksi lapset pääsevät ilmaiselle kärryajelulle Poppi-ponin kyydissä klo 12-15 ja koko tapahtuman ajan voi suorittaa puutarha-aiheista lasten tehtävärataa - kaikki radan suorittaneet palkitaan. Kello 10 alkaen Pihamyymälässä on tarjolla makkaraa 1000 ensimmäiselle asiakkaalle. 

Syksy on parasta aikaa puutarhassa 

Syyskesän puutarhanhoidosta puhuttaessa monesti ajatellaan vain sadonkorjuuta, mikä toki onkin monen kotipuutarhurin vuoden kohokohta. Hartaasti hoidettu käyttöpuutarha palkitsee huolenpidon runsaalla sadolla, pakastimet täyttyvät marjoista ja mehuista, omenoita poimitaan ja kurkkuja säilötään. Puutarhan syksy on kuitenkin myös paljon muuta. 

Viheralan ammattilaiset ovat aina käyttäneet syksyn edulliset olosuhteet hyväkseen, mutta kotioloissa esimerkiksi syksyn istutussesonki jää monesti aivan turhaan unohduksiin. Kiireisen kevään ja kesän sijaan osa puutarhatöistä kannattaisikin siirtää edeltävään syksyyn. 

Yksi tärkeimmistä syksyn töistä on syyslannoitus, josta hyötyvät kaikki monivuotiset kasvit sekä nurmikko. Riittävän ajoissa annettu syyslannoitus parantaa kasvien kestävyyttä kylmyyttä vastaan sekä lisää seuraavan vuoden kukintaa ja satoa. Paras aika syyslannoitukseen on jo elokuussa, koska silloin muodostuvat monivuotisten kasvien seuraavan vuoden kukkasilmut. Syyslannoituksen aikaan kasvien tulisi olla vielä kesäisen vihreitä. Jos kasvit ovat jo ehtineet värittyä ruskan väreihin, ne eivät enää hyödynnä syyslannoitteen ravinteita. 

Nyt on myös paras aika istuttaa syksyn kylmää sietäviä lajeja piharuukkuihin. Värik­käät ruukku­krysanteemit, syysasterit, syklaamit, koristekaalit ja pensas­tädykkeet kestävät pikkupakkasia ja ilahduttavat pitkälle syksyyn. -Kannattaa myös hyvissä ajoin valmistautua puiden ja pensaiden sekä arkojen kasvien talvisuojaukseen, ettei kylmenevä keli pääse yllättämään. 

Pihamyymälän laajat valikoimat ja asiantuntevat myyjät auttavat syystöiden alkuun, olitpa sitten aloitteleva puutarhaharrastaja tai kokeneempi konkari. -Neuvomme mielellämme parhaiden tuotteiden valinnassa ja neuvomme niiden käytössä, tulkaa rohkeasti kysymään, toivottavat

« Takaisin