Ojalan Pakarin toimitusjohtaja, leipuri Vesa Ojala kertoo olleensa suhteellisen nuori mies, kun kantoi aikoinaan leipomuslaatikoita kuvan ”Ojalan aittaan” ensimmäisillä Ruokamessuilla. Messupäällikkö Riitta Alapiha sanoo dokumenttien todistavan Pakarin kiitettävän uskollisuuden tapahtumaa kohtaan. Kuva: ksk

Ojalan Pakarin toimitusjohtaja, leipuri Vesa Ojala kertoo olleensa suhteellisen nuori mies, kun kantoi aikoinaan leipomuslaatikoita kuvan ”Ojalan aittaan” ensimmäisillä Ruokamessuilla. Messupäällikkö Riitta Alapiha sanoo dokumenttien todistavan Pakarin kiitettävän uskollisuuden tapahtumaa kohtaan. Kuva: ksk

Ruokamessuilla 150 näytteilleasettajaa esittelee, maistattaa ja myy

2.9.2015

Ojalan Pakarin toimitusjohtaja, leipuri Vesa Ojala kertoo olleensa suhteellisen nuori mies, kun kantoi aikoinaan leipomuslaatikoita kuvan ”Ojalan aittaan” ensimmäisillä Ruokamessuilla. Messupäällikkö Riitta Alapiha sanoo dokumenttien todistavan Pakarin kiitettävän uskollisuuden tapahtumaa kohtaan. Kuva: ksk

Kauhajoella 4.-6. syyskuuta järjestettävillä  25 vuotis juhlaa viettävillä Ruokamessuilla palkitaan Uusia makuja juhlapöytään reseptikilpailun voittaja,  ammattilaisraati valisti voittajaksi kausalalaisen Kaija Niemisen reseptin Tyrni-jääkellarinsiikaa.

Raadilta tuli kiittäviä lausuntoja mm. hienovaraisuudesta, toisiaan tukevasta mausta ja kauniista ulkonäöstä. Ruokamessujen vieraillakin on sanansa sanottavana reseptikisaan tulleiden reseptin mukaan tehdystä ruosta, sillä ne kuuluvat Ruokamessuilla Hämes-Havusen päätuvan menuun.  Päätuvassa ruokailevien ja samalla äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan tuotepalkintoja. Tyrni-jääkellarinsiian lisäksi tarjolla on turkulaisen Merja Nissisen Lämmin vuohenjuustoleipä tomaattimarmeladin kera, Kaija Niemisen Kyssäkaali-retiisicoleslaw, riihimäkeläisen Anne Kiurun Ohra-kalkkunasalaatti tyrnivinegretillä sekä mäntsäläläisen Janne Mattilan Vuohenjuusto-basilika jauhelihamureketta.

Messupäällikkö Riitta Alapihan mukaan Hämes-Havusen talonpoikaiskartanoon, sen muihin rakennuksiin ja piha- sekä kartanoalueiden näyttelytelttoihin rakennettava tapahtuma kiinnosti taas yli 150 näytteilleasettajaa.

- Esillä ovat jälleen elintarvikkeet, koneet, laitteet ja palvelut sekä käsityöala eri puolilta Suomea, hän kertoo.

- Runsaasta näytteilleasettajajoukosta, maa- ja metsätalousministeriön  monipuolisesta ohjelmasta ja juhlavuoden kunniaksi järjestettävästä, yleisölle ilmaisesta messuseminaarista on tullut jo kiitettävää palautetta ja jälleen kerran odotamme messuvieraita läheltä ja kaukaa nauttimaan Ruokamessujen antimista.

Kun tuolle isolle määrälle tulee messupäivien mittaan nälkä, siihen pitää varautua. Ruokamessuilla se sattuneesta syystä toimii erityisen hyvin, sillä nälästä pääsee eroon 14 eri toimijan yhteensä 20 pisteessä vaikkapa KauhaBasketin lohi-, siika- ja kuhakeitoista Laidun Herefordin grillibratwurstiin ja makkaroihin.     

Ojalan Pakari mukana joka kerta

Ruokahuollonkin puolella on 24 menneen vuoden aikana ollut useita vakituisia toimijoita, mutta vain kauhajokelainen Ojalan Pakari joka vuosi. Kahvia suolaisen kanssa myyvän leipomon myyntipisteen nimikin on aikojen saatossa muuttunut messuvieraiden suussa jo Ojalan Aitaksi. Myöhemmin avatussa leipomon toisessa pisteessä -Tallikahvilassa- tarjonta painottuu leivoksiin ja muuhun makeaan.

Ojalan Pakarilla on takanaan mittavaa historiaa jo 95 katkeamattoman toimintavuoden verran.

- Isäisänisä Nikolai Ojala on leipomon perustaja, hänen työtään jatkoi  isoisäni Eino, sitten vuorossa oli isäni Seppo ja nyt siis minä, listaa neljännen polven leipuri ja Ojalan Pakarin nykyinen toimitusjohtaja Vesa Ojala.   

Aikojen saatossa on reviiriä laajennettu myös Seinäjoelle, sillä yritys pyörittää Epstorilla Hanna & Kerttu -kahvila-konditoriota. Lisäksi Pakarin Kauhajoen myymälä / kahvilarakennuksen kellariin on rakennettu suosittu Janoinen leipuri -pub kesäterasseineen ja Pakarin Vintti on viime vuonna valmistunut kokous/juhlatila, johon on myös inva-hissi.  

- Vinttikin tuli tarpeeseen, sillä sen käyttö on ollut aika runsasta. Isommin se täyttyy seuraavan kerran ruokamessulauantaina kaupungin keskustan Syöminkien yön kakkupufee-illassa, jossa makean kyytipojaksi on myös väkevämpää nestemäistä tarjolla, Ojala mainostaa viime vuoden mesujen aikaan lanseerattua herkutteluiltaa, johon on tehty varauksia jo runsaasti.   

Ojalan Pakari on nykyisin myös koko Syöminkien Yön koordinaattori ja järjestelijä.

- Se pitää liikkeessä, mies myöntää tavoitteista täyttää pääkatu Topeeka ruokaisilla myyntikojuilla.  

- Ensi vuonna Syöminkien Yö juhlii kahta vuosikymmentä, joten sen kuuluu jo luontevasti Ruokamessujen yhteyteen, muistuttaa  leipuri, jonka johtama  yritys on myös Honkajoen Masiinamessujen yksi taustataho. (ruokamessut.fi, ojalanpakari.fi)

Karisamuli Korpela

« Takaisin